Mijn ontdekking van deze zomer Geweldige aubergine- en paprikasalade met een ongebruikelijke tomatendressing

De combinatie van aubergine en paprika is een klassieker voor zomerse groentesalades. En het lijkt erop dat er niets nieuws kan worden uitgevonden. Maar zelfs favoriete en eenvoudige ingrediënten krijgen een nieuwe smaak als je er een ongewone dressing aan toevoegt.

Beste fijnproevers, ik presenteer jullie mijn vondst van deze zomer - salade met tomatendressing.

Groentesalade met tomatendressing

Ingrediënten

(voor 4-6 porties)

  • Rode paprika's - 2 middelgrote vruchten;
  • Aubergines - 2 middelgrote vruchten;
  • Verse champignons - 200 gram;
  • Uien - 1 kleine bol;
  • Hete peper - 1 kleine peul;
  • Peperkorrels - 5-7 erwten;
  • Peterselie - een klein bundeltje;
  • Verse knoflook -2-3 teentjes;
  • Tomatenpasta - 3 eetlepels;
  • Sojasaus - 2 eetlepels;
  • Suiker - een snufje;
  • Sesamolie - een halve theelepel;
  • Sesamzaad - 1 theelepel.

Kooktechniek

  1. Was en droog de groenten en champignons.
  2. Prik de aubergines met een vork aan alle kanten in, zout ze, leg ze op vellen folie, giet er olie over en pak ze strak in met folie. Bak 35-45 minuten in de oven, tot ze gaar zijn, op 180 graden Celsius.
  3. Laat de aubergines afkoelen, pel de schil eraf en snijd ze in kleine blokjes.
  4. Snijd de paprika's grof.
  5. Snijd de ui in dunne halve ringen. Hak de peterselie niet te fijn.
  6. Snijd de champignons in 4 stukken en bak ze in een koekenpan met plantaardige olie gaar.
  7. Rooster de sesamzaadjes 5 minuten in een droge pan.
  8. Bereid de saus. Maal de peperkorrels fijn in een vijzel, hak de knoflook en hete peper fijn. Meng de tomatenpuree, sojasaus en sesamolie en mix goed. Voeg de pepers, knoflook, suiker en zout toe. Roer en proef op smaak. Pas de smaak aan met zout, peper en suiker indien nodig.
  9. Doe de gebakken aubergines, verse paprika's, champignons en uien in een slakom. Voeg de tomatendressing toe en meng goed. Dek de slakom af met huishoudfolie.
  10. Zet de salade 30-60 minuten in de koelkast. Voeg voor het serveren gehakte peterselie toe aan de salade en meng nogmaals goed.

Let op: pas de hoeveelheid knoflook en hete peper aan naar je eigen smaak.

Eet smakelijk! Thuis koken - het is makkelijk en budgetvriendelijk!