Zo maak je de juiste frambozenlimonade: heerlijk, helder en verfrissend

Frambozensiroop geeft deze klassieke limonade een roze tint en fruitige smaak. Kies een basis van bruisend water voor een verfrissend drankje in de namiddag; of vervang twee van de drie kopjes water door je favoriete alcoholische drank voor een zoete en onstuimige cocktail voor een zomeravond.

De basis van frambozenlimonade is frambozensiroop, die niet moeilijk te bereiden is, maar je moet wel aan een paar regels denken.

Bijzonderheden bij de bereiding van frambozensiroop

Frambozensiroop kun je het beste zeven minuten koken op ongeveer 70 graden Celsius. Zonder het aan de kook te brengen.

Frambozen hebben vrij veel pectine en als de temperatuur stijgt, worden er meer bindingen gevormd, waardoor de viscositeit toeneemt tot een stolpunt van 104-110 graden Celsius. In plaats van frambozensiroop maak je dan per ongeluk frambozenjam - nog steeds lekker, maar niet ideaal voor limonade of cocktails.

Hoe maak je de juiste frambozensiroop?

Ingrediënten

(opbrengst ongeveer 260 ml)

  • Verse frambozen - 1 bakje (ongeveer 200 gram);
  • Suiker - 2 kopjes (400 gram);
  • Water - 1 kopje (250 ml.).

Bereidingstechniek

  1. Combineer de frambozen en het water in een blender en klop tot puree, ongeveer 45 seconden.
  2. Voeg de puree toe aan een kleine steelpan en kook op middelhoog vuur tot het mengsel begint te koken. Zet het vuur onmiddellijk laag en laat het, onder regelmatig roeren, 7 minuten koken. Haal van het vuur en laat 5 minuten afkoelen.
  3. Zeef de puree door een theezeefje of gaasje (optioneel) in een hittebestendige maatbeker voor vloeistof en roer en druk op de vaste deeltjes tot je 1 kopje frambozensap hebt.
  4. Giet het frambozensap in een blender, voeg 2 kopjes kristalsuiker toe en klop goed tot de suiker volledig is opgelost, ongeveer 1,5 minuut.
    1. Doe het mengsel over in een schone glazen pot en zet hem in de koelkast tot hij hard is. Schud de pot voor gebruik.
De frambozensiroop kan 2 weken in de koelkast bewaard worden of kan enkele maanden ingevroren worden.

Hoe maak je frambozenlimonade?

Ingrediënten

(8 tot 10 porties)

  • Gefilterd of bruisend water - 3 kopjes;
  • Vers geperst citroensap (van ongeveer 5 citroenen) - 1,5 kopjes;
  • Frambozensiroop -1 kopje;
  • Verse citroen - in dunne cirkels gesneden;
  • Verse munt (optioneel) - een klein bosje.

Bereidingstechniek

  1. Meng in een grote kan gefilterd of bruisend water, vers geperst citroensap en frambozensiroop.
  2. Voeg 10-15 ijsblokjes toe en roer 20 seconden om te mengen en te koelen.
  3. Garneer met schijfjes citroen en muntblaadjes en serveer in glazen met ijs.

Maak het thuis - het is makkelijk en budgetvriendelijk!

Zelfgemaakte limonade #recepties #drinks #drinksvjaru #tastyandsimple #lemonade

Frambozen #vork.lepel.stokjes