3 heerlijke dressingopties voor een eenvoudige salade van rijpe tomaten: elke dag een nieuwe smaak

Met behulp van verschillende dressings kan ik in het seizoen (augustus - september) elke dag salades van rijpe tomaten eten. En geloof me, het verveelt niet. Elke keer een nieuwe smaak en een nieuw feest voor de smaakpapillen.

Het is belangrijk dat tomaten rijp, sappig, vlezig en bijna suikerachtig zijn.

Eenvoudige salade met rijpe tomaten

Variant #1

Ingrediënten

  • Verse rijpe tomaten - 5-6 stuks (ongeveer 700-750 gram);
  • Rode ui (sla ui) - 1 kleine bol;
  • Rode wijnazijn - 2 el;
  • Olijfolie - 1 el;
  • Zout, gemalen zwarte peper - naar smaak;
  • Verse peterselie - 1 klein bosje;
  • Citroenrasp - 2 el;
  • Knoflook - 1 teentje;
  • Verse basilicum (optioneel) - om te serveren;

Kooktechniek

  1. Was de tomaten en snijd ze in kleine willekeurige stukjes.
  2. Pel de rode ui en snijd in dunne halve ringen.
  3. Pel de knoflook en rasp op een fijne rasp.
  4. Was en droog de peterselie en hak fijn.
  5. Meng in een kleine kom de peterselie, citroenrasp, knoflook en een snufje zout. Maal alles goed samen.
  6. Meng in een grote slakom de tomaten, ui en het voorbereide mengsel (zie hierboven). Voeg olijfolie en azijn toe.
  7. Roer alles door elkaar en proef op smaak. Breng de salade op smaak met zout en gemalen peper.

Bestrooi bij het serveren met peterselieblaadjes of verse basilicum.

Nog 2 dressingopties voor een eenvoudige salade met rijpe tomaten.

Variatie #2

  1. Combineer in het glas van een blender 2 middelgrote in plakjes gesneden tomaten, een paar takjes verse koriander, een paar takjes peterselie en verse basilicum, 2 eetlepels mayonaise en 2 teentjes knoflook.
  2. Mix alles goed met een staafmixer tot een gladde massa. Proef en perfectioneer de smaak met zout en gemalen zwarte peper.
  3. Laat de saus ongeveer 10 minuten trekken en giet hem dan gewoon over de rijpe tomaten die in willekeurige plakjes gesneden zijn.

Variatie ### Optie #3

In dit geval gebruiken we ook een blender om de sladressing te bereiden.

  1. Doe in een glazen blender de stukjes van 1 kleine komkommer (halveer de komkommer van tevoren en verwijder de zaadjes), 1 kleine paprika, 2 teentjes knoflook, een paar takjes verse koriander en peterselie. Voeg 2 eetlepels ongezoete sojasaus, 1 theelepel azijn en 1 theelepel suiker toe.
  2. Mix alles goed met een staafmixer tot een gladde massa. Proef en pas de smaak aan met zout en gemalen zwarte peper.
  3. Laat de saus ongeveer 10 minuten trekken en giet hem dan gewoon over de rijpe tomaten die in willekeurige plakjes zijn gesneden.

Kook thuis - het is gemakkelijk en budgetvriendelijk!