Perfecte tomatensaus: geluk in de diepvries voor vele komende diners

Tomatensaus is een geweldige basis voor zelfgemaakte pizza's, pastagerechten en past goed bij vleesgerechten.

Het maken van de perfecte tomatensaus is niet moeilijk, hoewel het wel iets meer dan 2 uur in beslag neemt.

Ik maak tomatensaus meestal vanaf half augustus tot en met september. Dan liggen de schappen op markten en in winkels vol met rijpe tomaten en is de prijs van tomaten het laagst van het jaar.

Tomaten voor deze saus zijn geschikt voor elke variëteit (en het is beter om een mix van variëteiten te nemen), het belangrijkste is dat ze rijp waren!

Om de saus te bereiden hebben we een diepe bakplaat of een paar diepe bakvormen nodig.

Ik zal je meteen vertellen dat ik iets minder zout toevoeg, maar ik raad je aan om je aan het principe te houden - 1 theelepel zout (zonder schuifje) per 1 kilo gebruikte groenten.

De perfecte tomatensaus

Ingrediënten voor de perfecte tomatensaus

  • Mengsel van rijpe tomaten - 4 kg;
  • Een mengsel van paprika's (verschillende variëteiten en kleuren) - 1 kg;
  • Hete peper - 1-2 chilipepers (pas aan je smaak aan);
  • Uien (je kunt gele en rode uien gebruiken) - 1 kg;
  • Groene uien - een bosje;
  • Zongedroogde tomaten in olie - 1 blik (ongeveer 300 gram);
  • Favoriete gedroogde specerijen en kruiden - naar smaak;

Hoe maak je tomatensaus voor de winter?

  1. Was en droog de groenten.
  2. Verwijder de steeltjes en zaadjes van de paprika's. Pel de uien.
  3. Snijd de tomaten, paprika's en uien in middelgrote gelijke stukken.
  4. Snijd de groene uien in middelgrote pluimen.
  5. Leg de zongedroogde tomaten op de bakplaat met de olie uit het blik.
  6. Top met de gehakte groenten en maak plat met je handen.
  7. Zet de bakplaat in de voorverwarmde oven. Bak gedurende 1 uur op 180 graden Celsius.
  8. Haal de groenten eruit met een schuimspaan en doe ze in de kom van de blender. Mix tot een gladde massa.
  9. Combineer het mengsel met de vloeistof die in het bakje is achtergebleven, voeg kruiden en zout toe en meng.
  10. Bak 1 uur op 180 graden Celsius.
  11. Laat de saus afkoelen en doe in zakjes. Vries in in de vriezer.

In de winter hoef je alleen maar de perfecte tomatensaus uit de vriezer te halen en er pasta, pizza of rosbief mee te maken.

Welke kruiden gebruiken?

Ik voeg gedroogde basilicum, hop en zelfs gedroogde knoflook toe.

Waar koop ik zongedroogde tomaten?

Ik koop bij Yandex. Iberica merk op Yandex. Je kunt hier bestellen (klik op de gemarkeerde tekst).

Tip, sla de perfecte tomatensaus in! Het is heerlijk en de bouillon verdampt snel.

Kook thuis - het is gemakkelijk en budgetvriendelijk!