Lecho recept voor de winter: 3 beproefde en geteste recepten

Lecho is een Hongaars recept dat geliefd is over de hele wereld. Vooral op het grondgebied van de voormalige Sovjet-Unie.

Lecho wordt bereid met eenvoudig verkrijgbare groenten (op basis van zoete "paprika's", uien en tomaten) en kan lang bewaard worden.

Lecho kan in elke supermarkt kant-en-klaar worden gekocht, maar veel thuiskoks geven er de voorkeur aan om het zelf te bereiden.

Er zijn heel wat recepten voor lecho: wortels, courgettes, aubergines en andere producten worden toegevoegd aan de hoofdingrediënten.

Hier zijn drie recepten voor lecho die in de loop der jaren zijn uitgeprobeerd.

Oma's winterlecho met wortels en uien

Ingrediënten

  • Verse rijpe tomaten - 3 kg;
  • paprika - 1,5 kg;
  • ui - 5 middelgrote uien;
  • plantaardige olie (geraffineerd) - 200 ml;
  • suiker - 8 eetlepels;
  • zout - 2 eetlepels;
  • verse wortelen - 5 middelgrote wortelgroenten;
  • 9% azijn - 4 eetlepels;

Bereidingstechniek

  1. Was, droog en hak tomaten met schil in een blender (of vleesmolen).
  2. Giet de resulterende massa in een geëmailleerde steelpan, voeg suiker, zout en plantaardige olie toe. Laat 15-20 minuten koken op middelhoog vuur.
  3. Was en droog de paprika's, verwijder de steeltjes en snijd in kleine reepjes, pel de ui en snijd in halve ringen, en schil en rasp de wortelen. Doe de voorbereide groenten in een pan met tomatenmassa en roer door. Breng aan de kook en laat 30 minuten op middelhoog vuur koken.
  4. Giet 5 minuten voor het einde van het koken de azijn erbij.
  5. Doe de lecho in gesteriliseerde potten en sluit af met deksels.

Lecho met aubergines

Ingrediënten

  • Verse rijpe tomaten - 1 kg;
  • paprika's - 500 gram
  • aubergines - 500 gram;
  • hete peper - 1 stuk
  • zout - 1 eetlepel
  • suiker - 1 eetlepel;
  • plantaardige olie (geraffineerd) - 1 eetlepel;
  • 9% azijn - 1 eetlepel;

Bereidingstechniek

  1. Was, droog en hak tomaten samen met hete pepers in een blender (of vleesmolen).
  2. Giet de resulterende massa in een geëmailleerde steelpan, voeg suiker, zout en plantaardige olie toe. Breng het groentemengsel aan de kook.
  3. Was en droog de aubergines en paprika's. Snijd de bovenkant van de aubergines af, verwijder de steeltjes en zaadlijsten van de paprika's. Snijd in plakjes. Snijd in plakjes.
  4. Voeg de groenten toe aan de pan, meng en dek af met een deksel.
  5. Breng het geheel aan de kook en laat het dan op middelhoog vuur nog 20 minuten koken.
  6. Doe de lecho in gesteriliseerde potten en sluit af met deksels.

Courgette lecho

Ingrediënten

  • jonge courgettes - 3 kg;
  • paprika's - 500 gram (5-6 stuks);
  • verse knoflook - 2 middelgrote koppen;
  • hete peper - 1 stuk
  • suiker - 10 eetlepels;
  • plantaardige olie - 250 ml;
  • 9% azijn - 120 ml;
  • tomatenpuree - 450 gr;
  • zout - 2 eetlepels

Kooktechnologie

  1. Was en droog de courgette, pel de schil eraf en snijd in blokjes.
  2. Paprika wassen en drogen, steeltjes en zaadlijsten verwijderen en samen met de gepelde knoflookteentjes in de blender fijnhakken.
  3. Doe het mengsel samen met de courgettes in een grote geëmailleerde steelpan, voeg suiker, zout, plantaardige olie, tomatenpuree en azijn toe.
  4. Meng alles goed en laat 3-4 uur op kamertemperatuur staan onder een deksel.
  5. Breng de massa vervolgens aan de kook, zet het vuur laag en laat 40 minuten koken.
  6. Verdeel de lecho in gesteriliseerde potten en rol de deksels op.

Eet smakelijk! Thuis koken - het is makkelijk en budgetvriendelijk!