Watermeloenlimonade: hoe makkelijk is het om de belangrijkste drank van augustus te maken?
We hebben rijpe watermeloenen, citroenen en pittige kruiden nodig. Hieronder vind je een stap-voor-stap recept om het te maken. Vooruit, ik zal het je vertellen - zo eenvoudig is het!
Hoe kies je een watermeloen?
De basis van limonade is rijpe, sappige en zoete watermeloen.
Ik herinner je eraan dat je zo'n watermeloen kunt kiezen als je let op de aanwezigheid van een gele vlek aan de zijkant van de bes, een droge staart en een helder geluid (als je op de bes tikt).
Of koop rijpe watermeloenen bij Agrosoyuz Romanovsky.
Watermeloenlimonade
Ingrediënten
- Rijpe watermeloen - 5-7kg;
- Citroen (of limoen) - 2 middelgrote vruchten;
- Verse munt - een klein bosje;
- Verse paarse basilicum - een klein bosje;
- IJsblokjes - om te serveren;
Kooktechniek
Was en droog de watermeloen goed. Snijd de bes doormidden.
Gebruik een eetlepel om het vruchtvlees uit de watermeloen te halen en verwijder de pitjes. Wrijf het vruchtvlees door een zeef.
Snijd de helft van de citroen in dunne plakjes. Pers sap uit de overgebleven citroen (1,5 vrucht).
Was en droog de groentjes.
Meng in een kom het sap en de citroenschijfjes met de kruiden (munt en basilicum).
Pureer de kruiden met een dessertlepel goed zodat ze sap en smaak krijgen. Roer alles door elkaar.
Meng het mengsel met de geraspte watermeloenpulp in een watermeloenkom en meng goed.
Zet 1-2 uur in de koelkast.
Voeg voor het serveren ijsblokjes toe aan de watermeloenlimonade.
Je kunt watermeloenlimonade ook in een kan maken, maar het ziet er spectaculairder uit in watermeloen.
Als je watermeloenlimonade maakt voor een feestje voor volwassenen, kun je wat van je favoriete alcohol toevoegen. Dezelfde bruisende alcohol, het zal geweldig zijn.
Maak het thuis - het is makkelijk en budgetvriendelijk!