Waarmee vul je een pompoen? Drie heerlijke pompoenrecepten

Pompoen is de koningin van de herfsttafel! Er zijn veel recepten met pompoen. Ik bak graag gevulde pompoen. Het is eenvoudig en vergt geen extra inspanning. Wat de vulling ook is, het gerecht wordt heerlijk, geurig en mooi.

En je hebt geen extra borden op tafel nodig. Gebakken gevulde pompoen kan gewoon op tafel gezet worden.

Drie recepten voor heerlijke gebakken gevulde pompoen

  1. Gebakken pompoen gevuld met vlees
  2. Gebakken pompoen gevuld met champignons
  3. Gebakken pompoen met noten, rijst en gedroogd fruit

    Gebakken pompoen gevuld met vlees

Het vlees kan elk soort vlees naar smaak zijn: varkensvlees, rundvlees, lamsvlees.

Ingrediënten

(voor 1 kleine pompoen)

  • Vleespulp zonder botten - 300 gram;
  • Uien - 2 middelgrote bollen;
  • Paprika -2 stuks
  • Verse tomaten - 200 gram;
  • Pompoenpulp;
  • Boter - 50 gram;
  • Kruiden naar smaak (hmeli-suneli of een mengsel van Italiaanse kruiden);
  • Zout, peper - naar smaak;
  • Zonnebloemolie - om te bakken.

Kooktechniek

1. 1. Snijd het vlees in kleine stukjes (“voor een hap”). 2. Was en droog de groenten. Pel de uien, verwijder de steeltjes en zaadlijsten van de paprika's. 3 Snijd de uien, paprika's en tomaten in kleine gelijke stukjes. 4. Verhit de plantaardige olie in een koekenpan en bak het vlees 3-5 minuten, voeg de groenten en pompoen toe en bak nog 5-7 minuten. 5. Voeg kruiden, zout en peper toe en meng. 6. Leg de vulling in de pompoen en sluit de groente af met het bovenste deksel. 7. Dek de pompoen af met het deksel. Wikkel in drie lagen folie en bak 60 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Gebakken pompoen gevuld met champignons

Kleine hele of gesneden champignons zijn geschikt als vulling.

Je kunt verse champignons, champignons uit blik of diepvries champignons gebruiken.

Ingrediënten

(voor 1 kleine pompoen)

  • Champignons - 500 gram;
  • Uien - 2 middelgrote bollen;
  • Boter - 100 gram;
  • Zure room - 100 gram;
  • Italiaanse kruidenmix;
  • Zout, peper - naar smaak;
  • Zonnebloemolie - om te bakken;
  • Geraspte harde kaas - 50 gram (optioneel).

Bereidingstechniek

  1. Snijd de champignons in grove rietjes, als je van gesneden champignons gaat koken.
  2. Pel de ui van zijn schil en snijd hem in rietjes.
  3. Verhit plantaardige olie in een koekenpan en bak de champignons 3-5 minuten, voeg de ui en een halve portie boter toe en bak nog 5-7 minuten.
  4. Voeg zure room, boter, kruiden, zout en peper toe en meng.
  5. Leg de vulling in de pompoen en sluit de groente af met het bovenste deksel.
  6. Dek de pompoen af met het deksel. Wikkel in drie lagen folie en bak 60 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
  7. Open bij het serveren het “deksel” van de pompoen en bestrooi de champignons met geraspte kaas.

Gebakken pompoen met noten, rijst en gedroogd fruit

Ingrediënten

(voor 1 kleine pompoen)

  • Droge rijst - 100 gram;
  • Abrikozen - 50 gram;
  • Sultana's - 50 gram;
  • Pruimen - 50 gram;
  • Suiker - 3 eetlepels;
  • Melk - 300 ml;
  • Zout - een halve theelepel.
  • Noten (wat je maar lekker vindt) - een handvol.
  • Boter - 50 gram.

Bereidingstechniek

  1. Kook de rijst tot hij klaar is.
  2. Spoel de abrikozen, sultana's en pruimen goed af. Snijd in kleine stukjes.
  3. Hak de noten fijn.
  4. Meng rijst, suiker, zout, noten en gedroogd fruit.
  5. Doe de vulling in de pompoen, giet er melk over en voeg boter toe.
  6. Dek de pompoen af met een deksel. Wikkel in drie lagen folie en bak 60 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Eet smakelijk! Thuis koken - het is makkelijk en budgetvriendelijk!