Zelfgemaakte peri-perisaus recept: essentieel voor liefhebbers van pittig eten

Gebruik het voor van alles, van kip, biefstuk en geroosterd varkensvlees tot het toevoegen aan marinades en dressings.

Een zeer smaakvolle Afrikaanse peri-perisaus gemaakt met hete en zoete pepers, uien, paprika, knoflook en citroen.

Zelfgemaakte peri-perisaus recept is gewoon de bom, je zou altijd een pot saus in je koelkast moeten hebben.

Zelfgemaakte Peri-Peri Pikante Saus

Ingrediënten

  • Rode ui - 2 middelgrote bollen;
  • Verse knoflook - 1 middelgrote kop;
  • Kleine brandende chilipepers - 15-20 stuks;
  • Zoete rode peper - 2 grote vruchten;
  • Rijpe tomaten - 3 middelgrote vruchten;
  • Olijfolie - 4 eetlepels;
  • Verse citroen - 3 middelgrote vruchten (schil en sap);
  • Rode wijnazijn - 4 eetlepels;
  • Suiker - 2 eetlepels;
  • Zout - 1 eetlepel;
  • Gemalen zwarte peper - 1 theelepel;
  • Laurierblad - 2 stuks;
  • Gedroogde oregano - 1 eetlepel;
  • Gerookt paprikapoeder - 1 eetlepel.

Bereidingstechniek

  1. Bereid groenten voor: pel ui en knoflook, verwijder zaadjes en steeltjes van paprika's, verwijder velletjes van tomaten.
  2. Snijd ui, knoflook, paprika en tomaten in grote stukken.
  3. Meng alle ingrediënten in de kom van een keukenmachine/blender en hak tot een gladde massa.
  4. Doe het mengsel over in een steelpan en verwarm op middelhoog vuur. Laat 20 minuten koken, onder voortdurend roeren om te voorkomen dat de saus plakt.
  5. Proef na 20 minuten de saus en pas de smaak aan.
  6. De saus moet goed in balans zijn, met een goede kruidige toets en zuur van de citroen en azijn.
  7. Giet in potten/flessen en bewaar tot 2 weken in de koelkast.

Opmerking

Als je deze saus langer wilt bewaren, zorg er dan voor dat je potten/flessen goed gesteriliseerd zijn. Vul ze tot de rand met de saus en sluit ze meteen af met een deksel.

Eet smakelijk! Thuis koken - het is makkelijk en budgetvriendelijk!