Herfstochtenden worden vrolijker met zoete kaneelpompoenbeignets
Ze zijn zowel warm als koud heerlijk, dus je kunt er een heleboel van tevoren bakken!
Je kunt het beslag al 's avonds klaarmaken om te bakken en 's ochtends hoef je alleen nog maar heldere, lekkere en geurige beignets te bakken.
Voeg kaneel en nootmuskaat toe - dat zal de smaak van pompoenbeignets nog pittiger maken.
Ik zou dankbaar zijn voor jouw variaties op pompoenbeignets recepten. Deel het in de comments - ik weet zeker dat het niet alleen voor mij interessant zal zijn!
Zoete pompoenbeignets met kruiden
Ingrediënten
(voor 2 porties)
- Verse pompoenpulp - 250-300 gram;
- Tarwebloem - 100-125 gram (kijk naar de consistentie van het deeg);
- Natuurlijke yoghurt - 1 blikje (80 gram);
- Ei - 1 stuk
- Suiker - 2-3 eetlepels;
- Gemalen kaneel - 1 theelepel;
- Gemalen nootmuskaat - een puntje van een theelepel;
- Bakpoeder - 1 theelepel;
- Zout - een snufje;
- Plantaardige olie - om te bakken. Bereidingstechniek
1- Snijd de pompoen in middelgrote partjes. Doe de pompoen in een steelpan en voeg water toe (zodat het een beetje boven de pompoen staat). Kook op middelhoog vuur tot de pompoen half gaar is. Doe de pompoen in een vergiet om overtollig vocht af te gieten. Laat afkoelen. Rasp de pompoen in een grove rasp en doe in een kom.
- Voeg het ei, de kruiden, het zout, de suiker en de yoghurt toe aan de pompoen.
Meng goed met een lepel tot een gladde massa.
- Meng de bloem en het bakpoeder en voeg toe aan het pompoenmengsel.
Meng opnieuw goed. Het is beter om de bloem in kleine porties toe te voegen.
- Verhit de plantaardige olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Schep met een lepel voorzichtig het beslag in de pan. Neem de tijd om de beignets om te draaien. Bak ze aan beide kanten goudbruin.
Serveer de pompoenbeignets met een kopje thee of melk.
Eet smakelijk! Thuis koken - het is makkelijk en budgetvriendelijk!