Heerlijk en hartig - een snel recept van radijs en vlees. Geliefd bij volwassenen en kinderen

Radijs is een groente die al sinds de zestiende eeuw erg populair is in Rusland. Het was een hoofdbestanddeel onder de boeren, lang voordat ze leerden wat kool, wortels en aardappels waren.

Ik ben echt dol op radijs. Malse en sappige groene en scherpe zwarte.

Ik vind het lekker om radijs gewoon in rondjes te snijden, overgiet met aromatische olie en breng op smaak met grof zout. Ook in het seizoen maak ik verschillende salades met radijs.

De eenvoudigste salade van radijs met komkommer

Schil radijs en rasp het op een rasp (het is beter om een rasp voor “Koreaanse” wortelen te gebruiken), rasp ook verse komkommer. Meng de groenten en breng op smaak met sojasaus. Laat 30 minuten trekken en eet. Lekker!

Feestelijke Radijs en Vleessalade

(recept overgenomen uit de Chinese keuken en aangepast voor de Europese smaakpapillen)

Ingrediënten

(voor 4 porties)

  • Verse groene radijs - 2 middelgrote wortelgroenten (ongeveer 500 gram);
  • Verse wortelen - 2 middelgrote wortelgroenten (250 gram);
  • Uien - 1 grote bol;
  • Vers rundvlees (liefst ossenhaas) - 250 gram;
  • Mayonaise Provençaals (je kunt ook zelfgemaakte gebruiken) - 100 gram;
  • Sojasaus - een halve theelepel;
  • Zout, gemalen zwarte peper - naar smaak;
  • Plantaardige olie - om te bakken.

Kooktechniek

  1. Bereid groenten voor: was, schil, snijd radijs en wortelen op een rasp voor “Koreaanse” wortelen, ui in dunne halve ringen gesneden.
  2. Bak de ui in een koekenpan met plantaardige olie goudbruin. Verwijder de uien met een schuimspaan en leg ze op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen. 3 Snijd het vlees in dunne reepjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak het rundvlees snel, onder voortdurend roeren.
  3. Voeg in een kom de mayonaise en sojasaus samen en meng goed.
  4. Maak de salade: combineer de radijsjes, wortels, gebakken uitjes en het vlees.
  5. Maak de salade aan met de dressing en meng alles goed. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Dek de kom met de salade af met huishoudfolie en zet hem een half uur in de koelkast. Zo kunnen de groenten de dressing opnemen.
  7. En voor het serveren roer je de salade nog een keer door en schik je hem in een schaal op een bord.

De salade is zo lekker en mooi dat hij zijn plek op de nieuwjaarstafel verdient.

Eet smakelijk! Thuis koken - het is gemakkelijk en budgetvriendelijk!