Als je een restje aardappelen van gisteren hebt. Een geweldig recept voor een traditioneel Oekraïens gerecht

Kartoplyaniki is een traditioneel Oekraïens gerecht. Het is niet moeilijk om het klaar te maken. En als je nog aardappelpuree van gisteren hebt - nog beter. Zo is de kartoplyaniki sneller gaar.

Kartoplyaniki kan zowel een hoofdgerecht zijn (als je ze warm serveert met zure room, mayonaise of ketchup) als een bijgerecht bij vlees en gevogelte. In Oekraïne wordt kartoplyaniki bereid in de vorm van balletjes, maar ik maak ze liever in de vorm van beignets (foto's hieronder).

Ik kook kortoplyaniki traditioneel op 2 januari, zoals mijn Oekraïense oma altijd deed. Omdat er na oudejaarsavond nog aardappelpuree is, en er op 1 januari geen kracht is om iets te koken. Behalve wat knoedels koken.

Kartoplyaniki

Ingrediënten

(voor 10-12 stukken)

  • Gekookte aardappelen - 600-800 gram;
  • Ei - 3 st;
  • Gesmolten boter - 3 eetlepels;
  • Zout en peper - naar smaak;
  • Meel;
  • Boter of frituurolie;
  • Zure room en kruiden om te serveren.

Kooktechniek

  1. Neem afgekoelde gekookte aardappelen en rasp ze op een fijne rasp, als je restjes aardappelpuree hebt, gebruik die dan.
  2. Voeg de eieren, zout, peper en gesmolten boter toe aan de aardappelen in een kom.
  3. Meng goed tot een gladde massa.
  4. Strooi een beetje bloem op tafel en leg kleine hoopjes van het resulterende deeg.
  5. Vorm kleine beignets en wentel ze goed door de bloem.
  6. Bak ze aan beide kanten goudbruin in een hete koekenpan met boter.

Serveer kortoplyaniki met zure room en kruiden. Als je van mayonaise houdt, serveer dan met deze saus. Of, zoals op de foto's - met ketchup.

Eet smakelijk! Thuis koken - het is makkelijk en budgetvriendelijk!