Recept voor elke dag - Mals levergerecht in kaassaus

De smaak van het levergerecht zal mals zijn, met romige noten, en de textuur zal sappig en zacht zijn. Het gerecht is klaar in maximaal 20 minuten.

Elke lever (of het nu rundvlees, varkensvlees of kip is) is heel eenvoudig en snel te bereiden. Lever is heerlijk en bovendien goed voor het menselijk lichaam.

Lever in kaassaus

Ingrediënten

(voor 4 porties)

  • Gekoelde runderlever - 1 pakje (ongeveer 500 gram);
  • Gesmolten kaas - 1 pakje (200 gram);
  • Uien - 1 middelgrote ui;
  • Verse wortelen - 1 middelgrote wortel;
  • Tarwebloem - 1 el;
  • Kruiden - naar smaak;
  • Gekookt water - 100 ml;
  • Zout, peper - naar smaak.

Bereidingstechniek

  1. Pel uien en wortelen. Snijd de uien in kleine blokjes, rasp de wortelen op een fijne rasp.
  2. Spoel de lever, verwijder overtollig folie (om makkelijker te zien waar de aderen zitten, laat je de lever koken met kokend water). Snijd de lever in de lengte in kleine stukjes.
  3. Verhit de plantaardige olie in een koekenpan. Doe de groenten en lever in de pan en roerbak op middelhoog vuur gedurende 10-12 minuten.
  4. Voeg zout, gemalen zwarte peper en bloem toe en meng goed. Giet er een glas kokend water bij.
  5. Als het water kookt, voeg je kleine stukjes smeltkaas toe aan de pan en kook je onder voortdurend roeren tot de kaas volledig is opgelost.

Bestrooi de gekookte lever met fijngehakte verse kruiden en serveer. Serveer de lever in kaassaus met rijst of aardappelpuree.

Andere recepten met lever

Eet smakelijk! Kook thuis - het is makkelijk en budgetvriendelijk!