Italiaanse strachatellasoep: slordig maar heerlijk

De winter is de beste tijd om een heerlijke Italiaanse stracciatella soep te maken. De naam van het gerecht komt van het Italiaanse werkwoord “stracciare”, wat betekent “in stukken scheuren”, “verkruimelen” of “versnipperen”. Daarom ziet deze klassieke Italiaanse soep er “een beetje slordig” uit.

Italiaanse stracciatella soep

Ingrediënten

(voor 6-8 porties)

  • Kippenschenkels of -dijen - 800 gram;
  • Water - 3 liter;
  • Ui - 1 middelgrote ui;
  • Verse wortelen - 1 kleine wortel;
  • Laurierblad - 2 st;
  • Parmezaanse kaas - 200 gram;
  • Eiernoedels - 200 gram;
  • Ei - 4 stuks;
  • Verse peterselie - een paar takjes;
  • Verse koriander - een paar takjes;
  • Verse groene uien (voor het serveren) - 2-3 pluimen;
  • Zout, peper - naar smaak.

Bereidingstechniek

  1. Kook de kippenschenkels of -dijen in kokende bouillon en voeg geschilde hele uien en wortels, laurierblad aan de pan toe.
  2. Terwijl de kippenbouillon kookt, klop je in een aparte kom de eieren met een vork los met de stukjes parmezaan, gehakte peterselie en koriander.
  3. Als de bouillon kookt, haal je de kip, groenten en laurier uit de bouillon. Zout, peper, voeg de noedels toe aan de pan en laat 5 minuten sudderen op laag vuur.
  4. Verhoog dan het vuur, breng de bouillon snel aan de kook en voeg de losgeklopte eieren met kruiden en kaas toe.
  5. Kook, onder voortdurend roeren, gedurende 5 minuten.

Bij het opdienen kun je gehakte groene uien toevoegen, of als je je soep wat pittiger wilt - ingemaakte hete pepers.

Eet smakelijk! Kook thuis - het is makkelijk en budgetvriendelijk!