Een lekkere traktatie voor elke dag - Drie koteletten met kaas

De vleescomponent van deze koteletten kan verschillend zijn: kalkoenborst of kipdijenfilet, varkensvlees of een mengsel van varkensvlees en rundvlees. Het belangrijkste in deze koteletten is kaas!

Koteletjes met drie kazen ### Kipfilet ###

Ingrediënten

(10-12 koteletten, afhankelijk van de grootte)

Kooktechniek

  1. Droge kipfilet, in kleine stukjes snijden en door een vleesmolen halen (maar je kunt ook kant-en-klaar gehakt gebruiken).

  2. Snij mozzarella in kleine vierkantjes, rasp de rest van de kaas op een fijne rasp.

  3. Meng in een grote kom kipgehakt, drie soorten kaas, mayonaise, bloem, dijonmosterd.

Laat de kotelettenmassa 15-20 minuten staan. Meng vervolgens alles weer goed door elkaar en klop de koteletmassa een paar keer op. Als de massa nog vloeibaar is, voeg dan meer bloem toe en meng.

  1. Vorm de koteletten.

  2. Verhit de plantaardige olie in een koekenpan tot het glinstert. Bak de koteletten 5 minuten aan beide kanten.

  3. Doe de koteletten over in een bakvorm. En laat de koteletten gaar worden in een voorverwarmde oven (15 minuten op 180 graden).

Welke garnering je kiest voor de koteletten “Drie kazen” is aan jou. Ze zijn lekker met aardappelpuree, en met pasta, en met een groentesalade, en met rijst, en met je favoriete boekweit.

Eet smakelijk! Kook thuis - het is gemakkelijk en budgetvriendelijk!