Het geheim van heerlijk barbecueën: probeer Chinese barbecuesaus

Deze Chinese barbecuesaus heeft een rijke zoete en zoute smaak met uitgebalanceerde Aziatische tonen van gember en Five Spice. De saus kookt snel en heeft een dikke consistentie. Gebruik deze Chinese barbecuesaus voor je favoriete gerechten om de gewone saus te vervangen en de gerechten interessanter te maken!

Eenvoud en uniekheid van zelfgemaakte Chinese BBQ saus

Deze saus is geen gewone barbecuesaus! Hij ziet er misschien bekend uit, maar de smaak zal je overtuigen dat je deze saus nodig hebt.

Eigenschappen van de saus:

  • Umami karamelsmaak: De saus heeft een rijke umami smaak.
  • Gemberkruiden: Verse gember geeft de saus een extra pittige smaak.
  • Makkelijk te maken: De saus is na het mengen van de ingrediënten in slechts tien minuten klaar.

De enige moeilijkheid is wachten tot hij is afgekoeld voordat je hem gaat gebruiken! Geloof me, het is het waard.

Hoe gebruik je Chinese BBQ-saus

  • BBQ Glaze: De saus is ideaal om op vlees aan te brengen aan het einde van het grillen of in de oven.
  • Dipsaus: De saus kan worden gebruikt als dipsaus voor gekookt vlees, kip, varkensvlees, zeevruchten en zelfs chips.
  • Marinade: De saus is heerlijk om vlees in te marineren.
  • Veelzijdige saus: Je kunt experimenteren en de saus toevoegen aan je favoriete gerechten zoals gebakken bonen of aardappelen, ter vervanging van traditionele BBQ-saus.

Ingrediënten

  • 1/3 kopje bruine suiker
  • 1/4 kop hoisinsaus
  • 1/4 kopje oestersaus
  • 2 eetlepels melasse (honing of invertsiroop)
  • 2 eetlepels lichte sojasaus
  • 2 eetlepels Shaoxing rijstwijn
  • 2 teentjes geraspte knoflook
  • 2 theelepels geraspte gember.
  • 1 theelepel vijfkruidenpoeder.
  • 3/4 theelepel zout

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten in een kleine steelpan met zware bodem.
  2. Kook op middelhoog vuur onder voortdurend roeren om de suiker op te lossen. Laat sudderen tot de saus dik genoeg is om te blijven en niet van de lepel druipt, ongeveer 10 minuten.
  3. Haal uit de pan en laat 10 minuten afkoelen. Doe de saus over in een bakje of hittebestendige pot. De saus zal verder indikken als hij afkoelt.

Tips voor het bewaren

  • In de koelkast: Bewaar afgekoelde saus in een luchtdichte bak of pot maximaal een week in de koelkast.
  • In de vriezer: Saus kan tot drie maanden worden ingevroren.

Deze saus is ideaal voor varkensvlees, kip, rundvlees en zeevruchten. Serveer het bij gekookt eten of gebruik het als glazuur om grillen of koken in de oven af te maken. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken om spareribs te bereiden.

Geniet en experimenteer!

Nu heb je het geheime wapen om gewone gerechten om te toveren tot oosterse lekkernijen. Experimenteer met deze saus en geniet van nieuwe smaakontdekkingen!