Nog een borsjtsj recept om aan de spaarpot toe te voegen - Krakowski borsjtsj

De soep wordt heerlijk, hoewel er geen vlees in zit. Deze borsjtsj verschilt van de rest en de manier waarop de ingrediënten worden gesneden. Maar daarover hieronder meer.

Krakowski borsjt

  1. Kook groentebouillon (bieten, wortelen, enz.). Ik doe er ook de wortels van de groenten bij, meng, vries in in gaasporties.

  2. Aardappelen 3-4 stuks mode op de blokjes en bak, zet in een pot, dek af met een deksel.3. Snijd wortelen in dunne reepjes en bak, zet in een pot.4. Bak paprika's, reepjes, en stuur naar de pot.5. Ook selderij (je kunt stengels, maar de klassieke wortel).6. Bieten ook gesneden in dunne reepjes, (in deze borsjt niets wordt gewreven, alleen gesneden in dunne reepjes) passiveren met suiker, citroensap, tomatensap of pasta verdund met water, als er bieten bladeren, dan daar. Alles in de pan.

  3. Uien passiveren met tomatensap.8. Kool snijden en in de pot (klassiek wordt kool ook een beetje gebakken), maar ik ben lui, het is nog steeds een beetje stoofpot.9. Alle groenten stoven in de pot min 5.10. Giet groentebouillon, koken.

Opmerking

  • Als je wilt, kun je ook geraspte pruimen toevoegen, of pureer het als zure pruimenchutney.
  • Je kunt ook fijngehakte peterselie en knoflook toevoegen.