Feestelijk champignonhapje: met knapperige korst en kaasvulling (stap-voor-stap recept met foto's)
De combinatie van champignons en kaas is een culinaire klassieker. En als je er spek aan toevoegt, krijg je een heerlijk, hartig en smaakvol hapje met een knapperig korstje en vloeibare vulling binnenin.
Wat voor champignons moet ik gebruiken?
Om het goed te doen, kunt u het beste grote champignons met grote hoeden kopen in de supermarkt of op de markt. Ze kunnen ook verkocht worden als “gegrilde champignons”.
Welke soort kaas moet ik gebruiken?
Zout of geen zout?
Aangezien zowel de kaas als het spek zout bevatten, hoeft u in dit geval niets te zouten.
Welke kruiden moet ik gebruiken?
Verschillende pepers (alleen niet te veel peper), paprikapoeder werkt goed in dit gerecht (ook gerookt paprikapoeder). Als je gewend bent aan Kaukasische smaken, voeg dan hopli-suneli en gedroogde knoflook toe.
Hoe maak je heerlijke kaas gevulde champignons in spek?
(zie hieronder voor de exacte ingrediëntenlijst)
Maak de champignons goed schoon met droog papier.
Scheid voorzichtig de steeltjes van de hoedjes. Doe de pootjes in een zakje en zet ze weg (je hebt ze nodig voor een ander gerecht, je kunt er bijvoorbeeld soep van maken), en zet de hoedjes apart.
Rasp de kaas op een grove rasp.
Schep de kaas voorzichtig in de champignonhoedjes.
Voeg de kruiden toe. Je kunt ook een beetje boter aan elk kapje toevoegen.
Vouw op een werkvlak twee repen bacon kruislings om. Leg de gevulde champignonhoedjes in het midden en overlap.
Leg de met spek omwikkelde champignons op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Bak 18-20 minuten op 180 graden in de voorverwarmde oven.
Laat de gevulde champignons iets afkoelen en serveer.
Ingrediënten:
(voor 2 porties).
- Verse champignons groot - 4 stuks;
- Halfharde kaas - 100 gram;
- Boter - 50 gram;
- Spek - 8 linten;
- Kruiden - naar smaak.
Eet smakelijk!
Kook thuis - het is gemakkelijk en budgetvriendelijk!