Aardappelmelk soep met kip is de perfecte maaltijd voor frisse avonden
Deze geweldige soep kun je van tevoren maken, want de smaak wordt de volgende dag alleen maar beter.
Heerlijke kipfilet en malse groenten zijn overgoten met een romige bouillon op smaak gebracht met kruiden en specerijen.
Deze soep is perfect voor kille avonden waarop je gewoon wilt opkrullen en genieten van een warm bord lekkers.
Aardappelmelksoep met kip
Ingrediënten
(voor 6 porties)
- Ongezouten boter - 3 el;
- Ui - 1 middelgrote ui;
- Verse wortelen - 2 kleine wortelgroenten;
- Verse aardappelen - 5-6 middelgrote aardappelen;
- Knoflook - 2 teentjes;
- Kipfilet - 500 gram;
- Gedroogde tijm - 1/3 theelepel;
- Zout - 1 theelepel
- Versgemalen zwarte peper - ½ theelepel
- Gemalen komijnzaad - ½ theelepel;
- Tarwebloem - 4 eetlepels;
- Laurierblad -1 st;
- Kippenbouillon - 1,5 liter;
- Kippenbouillon in blokjes - 1 st;
- Zware vette room - 250 ml;
- Peterselie voor decoratie.
Kooktechniek
Bereid de groenten voor: schil de ui, aardappelen, wortelen en knoflook. Rasp wortelen op een fijne rasp, snijd uien in dunne halve ringen, snijd aardappelen in kleine blokjes, hak knoflook fijn met een pers of een mes.
Snijd de kipfilet in blokjes.
Smelt de boter in een pan en fruit de ui tot hij zacht en doorschijnend is, 5-7 minuten. Voeg de wortels toe en bak nog 5 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut.
Voeg de kipfilet, tijm, zout, peper en gemalen komijn toe.
Giet de bloem erbij en bak nog 2 minuten.
Giet de kippenbouillon in de pan, voeg het kippenbouillonblokje en het laurierblad toe. Voeg het braadstuk uit de pan toe. Breng de soep aan de kook, zet het vuur laag, dek af en laat 30 minuten sudderen.
Pureer een deel van de aardappelen.
Voeg de room toe en verwarm (maar laat niet koken). Voeg zout en peper naar smaak toe. Gooi het laurierblad weg.
Serveer warm, indien gewenst gegarneerd met gehakte peterseliegroen.
Eet smakelijk! Kook thuis - het is gemakkelijk en budgetvriendelijk!
Let op: deze soep is de volgende dag nog lekkerder, wanneer de smaken goed met elkaar paren. Bewaar in de koelkast, verwarm in porties (niet koken).
Nog meer heerlijke soeprecepten: