Het gerecht van de dag - sappige lulia kebab in een koekenpan

Het traditionele gerecht is gemaakt van schapenvlees met uien, kruiden en kurdyvet. Maar lulia kebab is over de hele wereld zo populair geworden dat in sommige gevallen alleen de bereidingswijze van het recept is overgebleven - gehakt gebakken op spiesen of satéstokjes.

Lula kebab wordt idealiter op houtskool bereid, maar thuis kun je een elektrische grill of een grillpan gebruiken.

Wat voor gehakt moet ik gebruiken?

Als je geen fan bent van lamsvlees en Koerdisch vet, maak dan lulia kebab van een mengsel van kippen- en varkensgehakt. In dit geval is de kebab sappig en smakelijk en snel gaar.

Sappige lulia kebab

Ingrediënten

Voor lulia kebab

  • Kipgehakt - 300 gram;
  • Varkensgehakt - 800 gram;
  • Gemalen koriander - 1 el;
  • Gemalen zira - 1 el;
  • Verse peterselie - 2 stengels (gehakt);
  • Ui - 1 middelgrote kop;
  • Zout, peper - naar smaak.

Voor de saus

  • Griekse yoghurt - 1 pakje (200 ml.);
  • Verse dille - een klein bosje; 10 g dille
  • Verse koriander - een klein bosje; 10 g koriander
  • Gezouten komkommer - 1 st;
  • Zout, peper - naar smaak.

Voor salade

  • Peking kool - 100 gram;
  • Droge “Ajika” - 1 theelepel;
  • Ui - 1 kleine bol;
  • Zout, peper - naar smaak;
  • Lavash.

Kooktechniek

Begin met de bereiding van gehakt voor lulia kebab - meng in een grote kom twee soorten gehakt, specerijen, fijngehakte uien en kruiden. Klop het gehakt 15-20 minuten goed door tot een stroperige consistentie is verkregen.

Doe het gehakt over in een kleine plastic zak en druk het plat.

Gebruik een satéprikker om het gehakt in porties te verdelen. Zet 20-25 minuten in de koelkast.

Bereid de salade - snijd de gepelde ui in dunne halve ringen, snijd de Chinese kool fijn, doe het in een slakom en voeg kruiden toe. Meng.

Bereid de saus - hak de gezouten komkommer en kruiden fijn. Meng ze met yoghurt en kruiden.

Haal het gehakt uit de vriezer, verwijder het zakje en rijg elke portie aan spiesjes. Verdeel het gehakt gelijkmatig over de spies.

Bak de spiesjes aan alle kanten goudbruin in een verwarmde koekenpan.

Serveer de lulia kebabs met een salade en een lekkere saus.

Eet smakelijk! Thuis koken - het is gemakkelijk en budgetvriendelijk!