“Drunken Beef” is een delicatesse die gemakkelijk thuis te bereiden is

Smaakvol, mals vlees voor op de feesttafel en voor elke dag. Dit recept komt uit Zwitserland, waar ze veel weten over vleesdelicatessen. Eenmaal gekookt zul je verliefd worden op dit recept - het is heel eenvoudig, maar je krijgt ongewoon lekker vlees, dat doet denken aan jamon.

Bereid je erop voor dat het vlees na 6-7 dagen klaar is.

“Drunken beef” wordt geserveerd met een pittige roomsaus. Hoe je het klaarmaakt, zie hieronder.

Dronken rundvlees

Ingrediënten

  • Vers rundvlees (het is beter om entrecote te nemen) - 1 kg;
  • Wodka - 250 ml. (of iets meer);
  • Grof zeezout - 4 eetlepels;
  • Suiker - 4 eetlepels;
  • Zwarte peper (erwten) - 1 eetlepel;
  • Plantaardige olie (olijf- of zonnebloemolie) - 3 eetlepels (in de marinade) + 5 eetlepels (in de saus);
  • Ei - 2 st;
  • Wijnazijn - 3 eetlepels
  • Groene ui - een paar veren;
  • Verse knoflook - 2 teentjes.

Bereidingstechniek

  1. Doe zout, suiker en geplette peperkorrels in een polyethyleen zak (het is beter om er een met een ziplock te nemen).

  2. Voeg wodka en plantaardige olie toe. Meng alles goed.

  3. Droog het rundvlees met een papieren handdoek. Doe het vlees in een zak en sluit (of bind) de zak, verwijder overtollige lucht. De marinade moet het vlees volledig bedekken. Zo niet, vul dan aan met wodka en bind de zak dicht.

  4. Zet de zak met het vlees op de onderste plank van de koelkast. Het vlees moet drie tot vier dagen marineren. Draai de zak met vlees gedurende die tijd een paar keer om, zodat het gelijkmatig gemarineerd wordt.

  5. Haal het vlees na 3-4 dagen uit de zak en dep het droog met keukenpapier. Leg het op een bord en laat het alcoholaroma bij kamertemperatuur ontsnappen (15-20 minuten).

  6. Wikkel het vlees in verschillende lagen gaas en leg het terug in de koelkast, maar nu op de bovenste plank. Laat het daar 3 dagen liggen.

  7. Bereid de saus voordat je het “Drunken Beef” op tafel zet. Kook de zachtgekookte eieren. Pel ze en laat ze afkoelen. Doe de eieren in een blenderkom en voeg plantaardige olie en azijn toe. Klop tot een homogene consistentie. Voeg fijngehakte groene uien en gehakte knoflook toe aan de ontstane saus. Meng alles goed.

Serveer de vleesdelicatesse in dunne plakjes gesneden.

Eet smakelijk! Kook thuis - het is gemakkelijk en budgetvriendelijk!