Gebakken aubergine met knoflook-azijnsaus: een heerlijk en eenvoudig gerecht

Dit recept voor gebakken aubergine haalt niet alleen je creativiteit naar boven, maar geeft je ook een smaaksensatie dankzij een saus die zoute, zoete, zure en knoflooktoetsen combineert met een rijke en boterachtige textuur. Probeer een complete maaltijd te maken in slechts een paar minuten!

Gebakken aubergine met knoflook-azijnsaus

Ingrediënten

  • 500g lange aubergines (niet te dik)

saus

  • 2 el. donkere rijstazijn
  • 2 el. suiker
  • 1,5 el. lichte sojasaus
  • 1 teentje knoflook, geraspt
  • 1 theelepel geraspte gember
  • Chilipeperolie naar smaak (optioneel)

Bereiding

  1. De aubergine bakken: Leg de aubergines op een grillplaat op hoog vuur of bak ze direct op een gasfornuis op een middelhoog vuur. Draai de aubergines om de 30 seconden met een tang om ervoor te zorgen dat ze aan alle kanten gelijkmatig gegrild worden. Wanneer de aubergines klaar zijn, zal hun huid donkerder en zwart worden en zullen de aubergines zelf lichtjes rijzen tijdens het proces en er dan afvallen. Om te controleren of ze gaar zijn, knijp je zachtjes in de aubergines met een tang - ze moeten helemaal zacht zijn. Breng de gebakken aubergines over naar een groot bord en laat ze afkoelen tot je ze in je handen kunt houden. Schil de aubergines voorzichtig en verwijder de schil. Als er nog kleine verbrande stukjes schil op de aubergines zitten, is dat niet erg.

  2. Bereiding van de saus:Meng in een kleine kom alle ingrediënten voor de saus tot de suiker is opgelost.

  3. Serveren:Giet de helft van de saus over de aubergines en serveer de rest van de saus apart. Serveer warm of volledig afgekoeld.

Andere sausvariaties

  • Zelfgemaakte Hoisinsaus
  • Gestoomde aubergine in knoflook-nootsaus
  • Chinese BBQ-saus

Wat serveren met

Deze gebakken aubergine smaakt heerlijk met een eenvoudige knoflook-azijnsaus, die gemaakt is met ingrediënten die voorhanden zijn. De saus is zout, zoet, zuur en aromatisch tegelijk en brengt alle smaken samen in harmonie. Om van dit gerecht een complete maaltijd te maken, raad ik aan het te serveren met noedels. Neem de soba en serveer het gerecht koud, wat perfect is voor warm weer. Je kunt echter ook je favoriete dunne noedels gebruiken en het gerecht warm of koud serveren.

Dit eenvoudige maar ongelooflijk lekkere recept voor gebakken aubergine met knoflookazijnsaus zal zeker een van je favorieten worden. Probeer het vandaag nog en verras je geliefden met een nieuwe gastronomische ontdekking!