Diner in 20 minuten: lever met ingelegde uien - niet duur en erg lekker

Serveer met aardappelpuree of rijst, en voeg zeker gezouten of ingemaakte komkommers toe. Het gerecht is geschikt voor zowel lunch als diner.

De bereiding neemt iets meer dan 20 minuten in beslag, de tijd voor het marineren van de uien niet meegerekend. De uien kunnen van tevoren worden gemarineerd en in de koelkast worden bewaard in een hermetisch afgesloten bakje of glazen pot.

Wat voor lever gebruik je?

Lever van kip, rund of varken is geschikt voor dit gerecht. De voorkeur gaat uit naar kippenlever omdat die sneller gaar is.

Moet ik mayonaise gebruiken?

Nee! Je kunt de mayonaise vervangen door zware zure room.

Lever met zilveruitjes

Ingrediënten

  • Verse lever - 1 pakje (400 gram);
  • Uien - 2 kleine bollen;
  • Mayonaise - 2 eetlepels;
  • Sojasaus (licht gezouten) - 1 theelepel;
  • Zout, gemalen zwarte peper - elk een klein snufje.

Voor de marinade

  • Schoon water (kamertemperatuur) - een half glas (150 ml.).
  • Azijn 6% - 3 el;
  • Suiker - 2 eetlepels;
  • Zout - 1 theelepel;

Bereidingstechniek

  1. Begin met het marineren van de uien. Pel de uien en snijd ze in dunne halve ringen. Meng in een kleine kom het water, de azijn, de suiker en het zout en meng alles goed tot het opgelost is. Doe de uien in een kleine pot of glazen pot. Vul het met de marinade, sluit het potje en schud het goed. Laat 30 minuten marineren.
  2. Terwijl de uien marineren, verzorg je de lever. Spoel af, verwijder overtollig folie en gal. Snijd in kleine stukjes.
  3. Kook de lever 15 minuten in gezouten water.
  4. Laat de lever uitlekken in een vergiet. Leg op een bord en laat iets afkoelen.
  5. Gooi de uien weg in een vergiet en knijp overtollig vocht uit.
  6. Meng de lever met de mayonaise, sojasaus, zout en peper. Roer door elkaar.

Leg de lever op een bord. Leg de ingelegde uien erop. Leg de garnering ernaast en serveer met gezouten of ingemaakte komkommers.

Eet smakelijk! Thuis koken - het is gemakkelijk en budgetvriendelijk!