Sappige kipgehaktballen - zuinig, lekker en makkelijk te maken

Kipgehakt wordt gemengd met paneermeel en een handvol kruiden om malse, sappige en smakelijke gehaktballetjes te maken. Serveer ze met tomatensaus over spaghetti of voeg ze toe aan soepen.

Kipgehaktballen zijn lekker en sappig, perfect als snack of geserveerd met pasta.

Ze zijn zo veelzijdig dat je extra porties zult willen maken om in te vriezen en te gebruiken als het nodig is voor een snelle gezonde maaltijd!

Sappige Gehaktballen met kip

Ingrediënten

(4 porties (24 gehaktballen))

  • Kipgehakt - 500 gr;
  • Paneermeel met kruiden - 4 el;
  • Geraspte Parmezaanse kaas - 2 el;
  • Ei - 1 st;
  • Verse peterselie - 1 klein bundeltje;
  • Ui - een kleine bol;
  • Gedroogde knoflook - een halve theelepel:
  • Gemalen zwarte peper - een halve theelepel;
  • Zout - een halve theelepel.
  • Gedroogde oregano - snufje;
  • Gedroogde basilicum - een snufje.

Kooktechniek

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Pel de ui en snipper zeer fijn. Was en hak de peterselie fijn.
  3. Meng in een grote kom alle ingrediënten door elkaar. Kneed het gehakt goed door.
  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  5. Maak 24 kleine gehaktballetjes. Leg ze op de bakplaat.
  6. Bak 20 minuten of tot de gehaktballetjes gaar zijn. Overdrijf de gehaktballetjes niet in de oven, anders worden ze droog.

Opmerkingen

  • Met een eetlepel maak je perfect gelijkmatige gehaktballen en bespaar je tijd!
  • Laat de gehaktballen volledig afkoelen voordat je ze invriest. Doe ze in een zip lock zak en ze kunnen tot 3 maanden bewaard worden in de vriezer.

Thuis koken is gemakkelijk en budgetvriendelijk! Eet smakelijk!