Succotash is een indiaans gerecht dat de honger redde tijdens de jaren van de Grote Depressie

De naam komt van het woord msíckquatash, wat in het Narragansett “gekookte maïskorrel” betekent. Hoewel naast maïs in de samenstelling van het gerecht noodzakelijkerwijs aanwezig en andere peulvruchten - verschillende soorten bonen. Daarnaast bevatten de ingrediënten groenten, kruiden en spek.

Succotash is een veelgebruikt gerecht in de Verenigde Staten. Het wordt zowel als bijgerecht als op zichzelf staand gerecht geserveerd.

Het onderstaande recept is aangepast aan de Europese smaak.

Succotash

Ingrediënten

(voor 4 porties)

  • Bonen in blik - 2 blikken (360 gram elk);
  • Maïs uit blik - 1 blik (300 gram);
  • Spek - 4-6 linten;
  • Verse aardappelen - 5-6 middelgrote knollen;
  • Paprika - 2 stukken (middelgrote vruchten);
  • Ui - 2 middelgrote koppen;
  • Plantaardige olie - 3 el;
  • Zoete paprika - 1 el;
  • Groentebouillon - 400 ml;
  • Zout - 1 theelepel;
  • Tabascosaus - een halve theelepel;
  • Tomaten (gesneden in hun eigen sap) - 1 blik (425 gram);
  • Verse cherrytomaten - 100 gr;
  • Peterselie, vers - een klein bosje.

Bereidingstechniek

  1. Bereid de groenten voor. Was en schil de aardappelen. Was de paprika's, halveer ze, verwijder het steeltje en de zaadlijsten. Snijd in blokjes van ongeveer 1-2 cm. Halveer, schil en snijd de bosuitjes fijn.
  2. Verhit 2 eetlepels olie in een pan op hoog vuur en fruit de uien ongeveer 2-3 minuten. Voeg de aardappelen, paprika en paprikapoeder toe en sauteer ongeveer 3 minuten.
  3. Voeg de bouillon, zout en een paar druppels tabasco toe. Breng aan de kook. Voeg de gehakte tomaten toe in hun eigen sap (samen met het vocht), pureer ze een beetje en laat ongeveer 25 minuten sudderen. Roer af en toe. 4 Giet ondertussen de bonen en maïs af in een vergiet, spoel af en laat uitlekken.
  4. Was en halveer de cherrytomaatjes.
  5. Was en droog de peterselie, verwijder de grove stelen en hak fijn.
  6. Voeg na ongeveer 15 minuten koken de maïs en bonen toe aan de succotash en laat het geheel ongeveer 10 minuten op laag vuur warm worden. Voeg aan het einde de verse tomaten toe.
  7. Bak het spek in een droge pan tot het knapperig is. Leg op keukenpapier en laat overtollig vet uitlekken. Snijd het spek in kleine partjes.
  8. Breng de succotash op smaak met zout, peper en tabasco. Voeg het spek toe.
  9. Schep de bonenstamppot in diepe borden en serveer, bestrooid met peterselie.

Eet smakelijk! Thuis koken - het is gemakkelijk en budgetvriendelijk!