Rassolnik: eenvoudig, lekker, hartig

Rassolnik is een eenvoudige soep van goedkope en beschikbare producten. Hij is hartig en smakelijk. Het hoofdingrediënt van de soep is zure, of ingelegde komkommer. Zij zijn het die groentesoep met grutten rassolnik maken.

Belangrijk: ingemaakte komkommers zijn niet geschikt voor rassolnik!

Rassolnik wordt meestal gekookt met vlees, ingewanden of gerookte ribbetjes. Maar zonder vlees, in de magere versie, is het ook erg lekker.

Vasten rassolnik kan niet alleen bereid worden met parelmoer, maar ook met rijst of zelfs met boekweit.

Een geweldige eigenschap van rassolnik - het wordt de volgende dag veel lekkerder.

Ik zal je vertellen hoe je vasten rassolnik maakt.

Vastentijd rassolnik

Ingrediënten

(voor 6-8 porties)

  • Gezuiverd water - 2 liter;
  • Parelgort (droog) - 6 eetlepels;
  • Gezouten komkommers - 2 st;
  • Verse wortelen - 2 middelgrote wortelgroenten;
  • Verse selderij - 2 stengels;
  • Ui - 2 middelgrote koppen;
  • Knoflook - 2-3 teentjes;
  • Gerookt paprikapoeder - 1 theelepel
  • Komkommer pekel - een half kopje;
  • Plantaardige olie - om te bakken;
  • Zout, gemalen zwarte peper - naar smaak:
  • Kruiden, olijven (optioneel) - om te serveren;
  • Donker broodkruim - om te serveren.

Voor rassolnik kan de gort op twee manieren bereid worden

De eerste manier - week de parelkwarten een nacht in koud water en kook ze apart.

De tweede manier - bak de parel in een pan met plantaardige olie gedurende 10-15 minuten, onder voortdurend roeren, giet dan twee kopjes kokend water over de gort, zout en kook op laag vuur gedurende ongeveer 30 minuten.

Kooktechnologie

  1. Bereid de groenten voor. Was de wortelen en uien, schil ze en snijd ze in kleine blokjes, doe hetzelfde met de selderij. Snijd de augurken in vergelijkbare blokjes of rasp ze op een grove rasp.
  2. Begin met het koken van de juiste magere rassolnik door wortelen, uien en selderij te bakken in plantaardige olie in een pot met dikke bodem. Voeg vervolgens augurken en gehakte knoflook toe. Roer om te combineren.
  3. Voeg het gerookte paprikapoeder toe. Roeren.
  4. Vul de gebakken groenten met koud water, breng de rassolnik aan de kook en laat 10-15 minuten koken. Voeg vervolgens de gekookte perlovka toe en warm de soep 5-7 minuten door.
  5. Breng op smaak door komkommerpekel toe te voegen. Voeg dit beetje bij beetje toe tot de smaak van de pekelsoep “naar wens” is. Breng opnieuw aan de kook en zet het fornuis uit.
  6. Snijd de groenten fijn. Voeg toe aan de pan met magere rassolnik en laat 30-45 minuten staan onder een deksel.

Serveer de rassolnik met olijven, als je dat lekker vindt.

Vergeet niet om de soep met paneermeel te serveren. Zo smaakt hij beter!

En hier zijn nog een paar recepten voor gerechten met perlovka (of zoals het genoemd wordt - met parelgort):

Bon appetit! Kook thuis - het is gemakkelijk en budgetvriendelijk!