Trouw met me Een heerlijk kiprecept in 30 minuten

Hoewel het moeilijk is om de exacte oorsprong van het gerecht te achterhalen, doet Marry Me Chicken zijn naam eer aan. De kip is zo lekker dat iedereen aan wie je het serveert zal schreeuwen: “Marry me!”

Het gerecht begint met de kipfilets. Ze worden snel bruin gebakken voordat champignons, knoflook, parmezaan en zongedroogde tomaten een heerlijke saus vormen die in dezelfde pan wordt bereid. 5 minuten in de oven. En klaar is kees. Gegarneerd met verse basilicum of peterselie ziet het gerecht er geweldig uit. Serveer met vers gekookte pasta, rijst, polenta of met knapperig brood om de saus op te vangen.

Het gerecht is klaar in minder dan 30 minuten en het ziet er heerlijk uit. Serveer “marry me” kip bij een speciale gelegenheid of gewoon op een doordeweekse avond; hoe dan ook, je zult “Ja” te horen krijgen.

️Save this recipe in your bookmarks, your social media or by reposting.

Marry Me Chicken

Ingrediënten

(4 porties)

  • Kipfilet - 4 stuks
  • Verse champignons - 6 stuks;
  • Bloem voor alle doeleinden - 3 el;
  • Zout - ½ theelepel
  • Olijfolie - 2 el;
  • Verse knoflook - 3 teentjes, fijngehakt of geraspt.
  • Droge witte wijn - ¼ kopje;
  • Kippenbouillon - ¾ kopje;
  • Dubbele room - ½ kopje;
  • Zongedroogde tomaten - 4 stuks (grof gehakt);
  • Gedroogde oregano - ½ theelepel;
  • Rode hete peper - ¼ theelepel;
  • Parmezaanse kaas - 50 gram (geraspt);
  • Citroensap - 1 el;
  • Verse basilicum of peterselie - een klein bosje.

Kooktechniek

Meng de bloem en het zout in een ondiepe schaal of bord. Bestrijk elke kant van de kipfilets lichtjes met het bloemmengsel en schud overtollig bloem eraf.

Verhit een grote koekenpan op hoog vuur. Voeg de olijfolie toe aan de hete pan en verhit tot het begint te glinsteren. Leg de koteletten in een enkele laag en bak ze zonder te roeren tot de onderkant goudbruin is en de kip gemakkelijk loslaat van de pan, 3 tot 4 minuten.

Draai de kip om en bak de andere kant tot ze gaar zijn, nog 2 tot 4 minuten. Doe de kip over op een bord en zet apart.

Zet het vuur lager en voeg de knoflook toe. Kook, onder voortdurend roeren, tot de knoflook geurig is, ongeveer 30 seconden. Voeg de witte wijn toe en schraap alle bruine stukjes van de bodem van de pan. Kook op laag vuur tot je de alcohol niet meer ruikt, ongeveer 1 minuut.

Voeg de in plakjes gesneden champignons toe en bak ze 3 tot 4 minuten mee.

Voeg de kippenbouillon, dubbele room, zongedroogde tomaten, oregano en rode pepervlokken toe. Breng aan de kook en zet het vuur dan laag om het zachtjes te laten koken.

Voeg beetje bij beetje de parmezaan toe, roer na elke toevoeging, tot deze helemaal gesmolten is. Voeg het citroensap toe en roer om te combineren.

Verwarm de oven tot 200 graden Celsius. Leg de kip in een ovenschaal en voeg de saus toe.

Bak 4 tot 5 minuten, tot de kip door en door warm is en de saus iets is ingedikt,

Proef de saus op smaak en pas aan indien nodig. Serveer, gegarneerd met verse basilicum en bestrooid met rode pepervlokken.

Tips

Als je zelf parmezaanse kaas raspt, zorg er dan voor dat je de kaas fijn raspt zodat hij makkelijk oplost in de saus. Als je in plaats daarvan in de winkel gekochte geraspte parmezaanse kaas gebruikt, verminder dan de hoeveelheid. Laat het op kamertemperatuur komen voordat je het aan de saus toevoegt.