Weekendschotel - Poolse knoedels: ongewone vulling, smakelijke portie, geweldige smaak

Zelfgemaakte Poolse knoedels zijn gevuld met een heerlijke mix van aardappelpuree, boter en kwark! Ze zijn makkelijk te maken, ongelooflijk hartig en met een berg gekarameliseerde uien zijn ze moeilijk te weerstaan!

Poolse varenyky (pierogi) is een interessant en ongewoon recept. Laten we dit gerecht eens maken en zelf zien waarom de Polen er zo dol op zijn.

Poolse varenski (pierogi)

Ingrediënten

(voor 4 porties)

  • Tarwebloem - 350 gram;
  • Heet water - 200 ml;
  • Plantaardige olie - 3 el;
  • Zout - 0,5 theelepel;
  • Eieren - 2 st;
  • Aardappelpuree - 400 gram;
  • Cottage cheese - 200 gram;
  • Boter - 2 el;
  • Ui - 2 kleine bollen;

Bereidingstechniek

  1. Zeef de bloem in een grote kom. Voeg plantaardige olie en kokend water toe aan de bloem. Meng de bloem en het kokende water snel.
  2. Klop in een kleine kom een ei los. Voeg een halve theelepel zout toe. Klop het ei en zout los met een vork of garde.
  3. Voeg het losgeklopte ei toe aan de kom met het deeg en meng alles door elkaar. Let op: voeg het ei pas toe aan het deeg als het is afgekoeld, anders kan het gaan koken.
  4. Kneed het deeg tot een glad deeg en zet het 30 minuten in de koelkast.
  5. Schil de aardappelen, kook ze gaar en stamp ze met een pureestamper. Voeg zout en een eetlepel boter toe. Voeg de kwark en een rauw ei toe en meng alles in de kom met de aardappelen.
  6. Rol het deeg zo dun mogelijk uit. Snijd met behulp van geïmproviseerde middelen ronde pannenkoeken uit het deeg, die lege plekken worden voor toekomstige knoedels.
  7. Leg de vulling op elke blanco en knijp de randen van de knoedels voorzichtig dicht.
  8. Kook de dumplings in gezouten kokend water. Zodra het water in de pan kookt, laat je de dumplings erin zakken en roer je ze een beetje om met een schuimspaan om te voorkomen dat ze aan de bodem van de pan blijven plakken. Wanneer de knoedels naar het oppervlak van het water drijven, kook je ze nog 1-2 minuten en haal je ze uit het water.
  9. Giet de dumplings af en bak ze aan beide kanten goudbruin op boter.
  10. Maak de gekarameliseerde uien van tevoren. Snijd elke ui doormidden en snijd in dunne halve ringen. Doe de uien in een pan met een eetlepel boter. Kruid de uien met een beetje zout en bak ze 5-7 minuten op middelhoog vuur tot de uien zacht en doorschijnend zijn. Verlaag het vuur naar middellaag en blijf koken, af en toe roeren, tot de uien bruin zijn (30-40 minuten).

Leg voor het opdienen gekarameliseerde uien op de knoedels, bestrooi met verse kruiden en serveer met zure room.

Eet smakelijk. Thuis koken - het is gemakkelijk en budgetvriendelijk!