Haring in een jasje - een smakelijke snack met een ongewone marinade
Toen mijn moeder eind jaren 80 dit gerecht kookte, dacht ik dat ze het recept zelf had gegeven of van een familielid of vriendin. Het bleek dat haring in marinade een gerecht is van de Kasjoeben.
Een van de etnische groepen in Polen. In de wereldkeuken staat het bekend als Kasjoebische haring. Ik noem het haring in een jasje.
Een meer vereenvoudigde versie (die ik ook aan het eind van de publicatie zal laten zien) van dit hapje heet “Haring in zigeunerstijl”.
Het hapje blijkt erg lekker te zijn! Bewaar het recept voor jezelf en deel het op je sociale netwerken.
Haring op kaszubski-wijze (śledzie po kaszubsku)
Ingrediënten
- Licht gezouten vette haring - 4 stuks;
- Uien - 700 gram;
- Tomaten in tomaat - 1 blik (300 gram);
- Pruimen - 150 gram;
- Lichte sultana's - 100 gram;
- Mosterdkorrels - 1-2 el;
- Paprika erwten - 4-5 stuks
- Laurierblad - 2 stuks
- Jeneverbessen - 5-6 stuks;
- Azijn 6% (naar smaak toevoegen) - 2-3 el;
- Suiker - toevoegen naar smaak;
- Gedroogde marjolein - 2 el;
- Zout, gemalen zwarte peper - naar smaak;
- Plantaardige olie - om te bakken,
Koken is gemakkelijk
- Begin met het voorbereiden van de haring. Pel de huid, fileer en verwijder de graten.
- Snijd de filets in gelijke kleine partjes.
- Snijd de pruimen in kleine stukjes, was de sultana's goed en laat ze opzwellen, haal de tomaten uit het blik en snijd ze in blokjes.
- Snijd de uien in dunne halve ringen
- Fruit de ui in ruim plantaardige olie in een koekenpan tot ze doorzichtig zijn.
- Voeg de pruimen en sultana's toe aan de pan. Dek af met een deksel en laat 15 minuten sudderen op laag vuur.
- Voeg vervolgens tomaten of tomatenpuree (2-3 el) toe aan de pan.
- Zout, voeg laurier, gemalen zwarte peper, peper, jeneverbessen en oregano peper toe. Dek de pan af met een deksel.
- Laat een paar minuten stoven en voeg dan de mosterd, azijn en suiker toe. Roer om te combineren.
- Als de saus dik is, voeg dan een beetje kokend water toe. Roeren. Proef op smaak, pas aan voor zout, suiker, zuur indien nodig.
- Voeg aan het einde van de saus de marjolein toe, roer en laat afkoelen.
- Doe in een bak (het kan een glazen pot of een ovenschaal zijn) een laagje afgekoelde saus op de bodem, dan een laagje haring, en weer een laagje saus. Je kunt meerdere lagen maken, maar de laatste laag moet de saus zijn. Dek de pot af.
Zet een dag of twee in de koelkast en geef niet toe aan het verlangen om de haring te eten voordat hij gemarineerd is.
Serveer de haring in Kasjoebische stijl op een mooi bord.
Haring op zigeunerstijl.
In deze versie wordt de haring gemarineerd met augurken, uien en knoflook, ketchup en plantaardige olie.
- Alles behalve de haring wordt in blokjes gesneden. Haring - kleine smalle segmenten.
- Het wordt in potten gedaan en 24 uur in de koelkast bewaard.
Als de exacte verhoudingen van zout, azijn, ketchup, enz. interessant zijn. Schrijf in de opmerkingen. Ik neem contact met je op.
Eet smakelijk! Thuis koken - het is gemakkelijk en budgetvriendelijk!
Heb je ooit dit soort haringhapje geprobeerd? Misschien heb je je eigen recept? Schrijf het in de comments.
Abonneer je op mijn kanaal om geen interessante recepten te missen. Ik zal je ook dankbaar zijn voor je likes.