Hongaarse gestoofde aardappelen met paprika - een heerlijk gerecht voor elke dag. Eenvoudig te bereiden in 30 minuten

Kumpli met paprika is een eenvoudig traditioneel Hongaars aardappelgerecht gestoofd in paprika, vaak gemaakt met worst. Het gerecht bestaat uit stukjes rode aardappel gekookt in een felgekleurde bouillon met veel paprikapoeder, met malse uien en komijn.

De aardappelen worden gekookt met verschillende soorten worst, maar je kunt het ook maken met je favoriete worstjes of worstjes.

Welk paprikapoeder moet ik gebruiken?

Zoek naar verse kwaliteitspaprika, en vooral naar merken die in Hongarije worden gemaakt.

Paprikapoeder is heel belangrijk in de Hongaarse keuken. Het zit in elk gerecht. Het is zelfs de smaak van de Hongaarse keuken.

Wat voor soort aardappelen moet ik gebruiken?

Middelgrote rode aardappelen zijn het beste voor dit gerecht. Het hoge zetmeelgehalte in rode aardappelen helpt om de saus dik en kleverig te maken als ze goed gekookt zijn.

Bewaar dit eenvoudige maar heerlijke recept voor een alledaags Hongaars gerecht!

Hongaarse Gestoofde Aardappelen met Paprika

Ingrediënten

(voor 6 porties)

Even ter herinnering: je kunt specerijen, sauzen, kruidenierswaren, kookgerei en kookgerei met flinke korting kopen bij mijn vitrine “Vork. Lepel. Sticks: favoriete producten” in Yandex. Market. Kies en koop.

  • 1 kilo kleine rode aardappelknollen, geschild en in kleine stukjes gesneden;
  • 2 eetlepels druivenpitolie of andere neutrale plantaardige olie;
  • 1 grote ui, fijngesneden;
  • 3,5 eetlepels zoete paprika;
  • 2 theelepels komijnzaad, licht gekneusd;
  • 1 theelepel gemalen komijn;
  • ¼ theelepel rode hete peper;
  • 2 eetlepels fijngehakte verse dille (of peterselie);
  • Zout en gemalen zwarte peper;

Kooktechniek

1. 1. Voeg de olie toe in een grote koekenpan en verhit tot het begint te schemeren. Voeg de ui en ½ theelepel zout toe; bak op middelhoog vuur, onder regelmatig roeren, tot ze goed bruin zijn, ongeveer 10 minuten. 2. Voeg de aardappelen toe, dan het paprikapoeder, de komijn, de hete peper en 1 theelepel zout, gevolgd door 2 kopjes water. Breng aan de kook op middelhoog vuur, dek af met een deksel, zet het vuur laag en laat sudderen tot een spies in de aardappelen weinig weerstand ondervindt, 15 tot 18 minuten. Terwijl de aardappelen sudderen, verdampt de kruidenrijke vloeistof, waardoor een zeer smaakvolle saus ontstaat. 3- Open het deksel en voeg de in plakjes gesneden worstjes of worstjes toe. Verhoog het vuur tot middelhoog; kook, terwijl je zachtjes roert om de aardappelen niet te breken, tot de vloeistof kleverig is, de worstjes gaar zijn en een prikker die in de aardappelen wordt gestoken geen weerstand ondervindt, ongeveer 10 minuten. 4. Haal de pan van het vuur, dek af en laat staan tot de aardappelen wat van het vocht hebben opgenomen, ongeveer 5 minuten. Voeg de dille (of peterselie) toe, proef en breng op smaak met zout en peper.

Eet smakelijk! Thuis koken - het is makkelijk en budgetvriendelijk!

Hou je van aardappelgerechten?

️ Ik zou het op prijs stellen als je dit recept leuk vindt en commentaar geeft.