Heerlijk dieet kebab van kipfilet: marinade, bijzonderheden, bereidingstijd

Iemand houdt van vette kebab van varkensvlees, iemand geeft de voorkeur aan lamsvlees of vis, en ik hou van sappige kebab van kipfilet. Ik weet dat veel mensen bang zijn om kipfilet te bereiden. Bang dat het droog wordt. Maar de kebab volgens mijn recept wordt altijd sappig en erg lekker.

Kipfilet kebab kan worden bereid op een traditionele grill, in de oven, op een grillpan of op een elektrische grill.

Bewaar het recept op social media of via de repost knop.

Kipfilet kebab

Ingrediënten

(voor 6 spiesjes)

  • Gekoelde kipfilet - 4 stukken (ongeveer 1kg);
  • Sojasaus (met minimaal zout) - 5 eetlepels;
  • Mosterd - 2 el;
  • Mayonaise - 1 eetlepel
  • Paprika - 1 theelepel;
  • Verse knoflook - 2 teentjes (fijngehakt);
  • Gemalen rode peper - naar smaak.

Kooktechniek

  1. Snijd de afgekoelde kipfilet in kleine blokjes.
  2. Meng in een grote kom de mosterd, sojasaus, mayonaise, pruik, gehakte knoflook en rode hete peper. Meng alles goed, tot een gladde massa.
  3. Voeg de stukjes kipfilet toe aan de kom en meng alles goed. Zorg ervoor dat de saus elk segment bedekt.
  4. Dek de kom af met voedselfolie en zet 25-30 minuten in de koelkast.
  5. Rijg de kipfilet aan bamboespiesjes of spiesjes, gemengd met groenten (bijv. tomaten).

Hoe lang grillen?

  • Grill tot ze gaar zijn, draai ze voortdurend om. Maar niet langer dan 15 minuten. Om te voorkomen dat het vlees droog wordt!
  • De kooktijd in de oven en op een elektrische grill is dezelfde 15-20 minuten. Het kippenvlees is snel gaar.

Eet smakelijk! Kook thuis - het is gemakkelijk en budgetvriendelijk!

Houdt u van kipspiesjes?