Menukaart november-december - http://restaurantdezoetekers.nl/

Restaurant De Zoete Kers
← Vink aan voor menukaart e.a.
Title
Ga naar de inhoud
3-Gangen keuzemenu

Stel uw eigen menu samen.
3-Gangen € 27,50
4-Gangen € 33,50


Menukaart november-december 2019
 
Voorgerechten:
 
·         Huisgemaakte gebonden pompoensoep met tuinkruiden, broodcroutons en een vleugje room (ook vegetarisch mogelijk)

·         Romige paté van fazant met veenbessencompote en bosbessensaus, geserveerd met een kleine salade

·         Carpaccio van het Black Angus rund met truffelmayonaise, rucola sla en verse Parmezaanse kaassnippers
(Voor de liefhebber hebben we ook de XL-uitvoering, bijbetaling € 3,50 p.p.)

·         Huisgerookte wildzwijnfilet met een rozemarijnsmayonaise en walnoten met een kleine salade

·         Viscombinatie van huisgemarineerde Noorse zalm en een cocktailtje van surimi krab salade met cocktailsaus

·         Dungesneden gedroogde Schwarzwalder ham met gekonfijte tutti frutti op een kleine salade

·         Gerookte kalfsribeye met een mayonaise met zongedroogde tomaatjes en een salade met spekjes

·         Gepelde scampi, in de olijfolie gebakken, geserveerd met een overheerlijke saus van gember en knoflook

·         Drieluik van hert, bestaande uit: gerookte hertenfiletrollade, warm rolletje van hertenbout en een stukje hertenpaté begeleid met een compote van veenbessen  (bijbetaling € 3,50 p.p.)
 
         
Bij de voorgerechten wordt er brood en twee smeersels geserveerd.
Wenst u extra brood, dan rekenen wij daar 3,00 voor.

Bij het hoofdgerecht wordt er groente, salade, compote en verse frites geserveerd.
Wenst u extra van één van deze, dan rekenen wij 3,00 per schaaltje extra.
      
Hoofdgerechten:
 
·         Gebakken verse Noorse zalmfilet met een romige saus van tuinkruiden

·         Gebakken blanke heilbotfilet (straalvinnige, platvis, zoutwater uit de Atlantische Oceaan) met een romige saus van verse bieslook

·         Gebakken zeebaarsfilet (rondvis, zoet- en zoutwater uit de Atlantisch Oceaan)met een saus van sjalotjes en platte peterselie

·         Huisgemaakt wildstoofpotje van hert, haas en wildzwijn, geserveerd met rodekool en een stoofpeertje

·         Gebakken varkenshaasmedaillons geserveerd met een saus van groene verse pepertjes

·         Mixed Grill, bestaande uit een Duits biefstukje, varkenshaasmedaillon en een kalkoen met een romige saus van kastanjechampignons
 
·         Hertensukade in eigen keuken bereid, geserveerd met een stroperige saus van rode port en dragon

·         “Tournedos”, gebakken runderhaasbiefstuk van het Black Angus rund met een saus van stokzwammetjes  (bijbetaling  5,50 p.p.)

·         “Specialiteit van de chef”, combinatie van gebakken wildzwijnhaas en een rolletje van wildzwijnwang, geserveerd met een stroopsaus  (bijbetaling  3,50 p.p.)
 

Wij hebben ook een allergenenmenukaart, vraag er gerust om.
 
  
SPECIAAL voor de zeetongliefhebbers, serveren wij:
  
Gebakken zeetong
  
in de roomboter gebakken van 400 gram.
Bijbetaling 18,50. (Dit bedrag komt bovenop de menuprijs.)
Wij willen de zeetong voor u fileren, tenzij u dat liever zelf doet.
         
*** Vegetarisch menu ***
  
Gele bietencarpaccio met   een kleine salade en een dressing van kruiden
OF
Huisgemaakte lichtgebonden tomatensoep met een   wolkje opgeklopte room
***
Quiche uit eigen keuken gevuld met een   bospaddenstoelenragout en dragonblad
***
Dessert naar keuze van de menukaart 3-gangen 27,50.
 
Wanneer er bij een gerecht bijbetaling staat, komt dit bedrag bovenop de menuprijs
 
Nagerechten:
 
·        Bruine chocolademousse met een kersencompote, geserveerd met boeren-vanilleroomijs, kersensaus en slagroom

·        Chocolade brownietaartje met sinaasappelroomijs en een saus van Grand Marnier en een rozet slagroom

·        Onze overheerlijke soesjes gevuld met natuurlijke boeren-vanilleroomijs en overgoten met huisgemaakte karamelsaus met een toef slagroom

·        Cheesecake van mango en passievrucht met mangoroomijs en een toefje slagroom

·        “Opoe’s Coupe”, drie bollen boeren-vanilleroomijs met advocaat en een scheutje chocoladesaus met een toef slagroom
 
·        Coupe “De Zoete Kers”, warme kersen met drie bollen boeren-vanilleroomijs, slagroom en chocoladekrullen

·        Drie verschillende soorten Franse kazen met honing en roggebrood

·        “Jamaica Coffee”, bruine rum, koffie, bruine suiker en opgeslagen ongezoete room  
 
(andere drank zoals Irish Whiskey of likeur, bijbetaling  2,- p.p.)

·        Koffie compleet”, geserveerd met twee kleine verrassingen, keuze uit: koffie, thee, espresso, cappuccino of koffie verkeerd

Dessertwijnen € 4,25:

Muscat de Samos, Samos-Greece

Muscat de Beaumes de Venise

Port € 5,50:

10 year old tawny port

Koffie/thee en koffievariaties:

Koffie/thee…          € 2,35
Espresso…               € 2,35
Dubbele espresso.. € 3,40
Cappuccino…          € 2,65
Koffie verkeerd..     € 2,65
Irish Coffee…          € 6,75
French Coffee…      € 6,75
Caffè Italiano…      € 6,75
Cafe Brazil…            € 6,75
D.O.M. Coffee...       € 6,75

Witte wijnen € 22,50:                                            
   
Pinot Blanc, Bestheim
Elzas, Frankrijk                        Per glas € 5,00      

Chardonnay, Khipu
Central Valley, Chili                  Per glas € 5,00    

Sauvignon, Khipu
Central Valley, Chili                  Per glas € 5,00    


Rode wijnen € 22,50:

Pinot Noir, Jaffelin
Vin de France, Frankrijk          Per glas € 5,00

Malbec Reserva Estate Finca el Origen
Mendoza, Argentina                Per glas € 5,00

Shiraz, George Wynham         Per glas   € 5,00

Merlot Reserva Montes
Valle Central, Chili                   Per glas € 5,00


Witte huiswijn:                                                      
   
Orquestra Chardonnay
Castilla-La Mancha, Spanje

Glas                € 3,85
Karaf ½ liter € 11,95
Fles                € 17,95
  
Rode huiswijn:

Orquestra Cabernet Sauvignon
Castilla-La Mancha, Spanje

Glas                € 3,85
Karaf ½ liter € 11,95          
Fles                € 17,95

Bieren:

Brand bier 5% (tap)…………………………………………………...€ 2,75
Affligem Blond 6,8% (tap)......................................................€ 3,95
Affligem Dubbel 6,8% …….....................................................€ 4,25
Affligem Tripel 9%..................................................................€ 4,65
Palm 5,2%………………………………………………………………..€ 3,75
Duvel 8,5%……………………………………………………..............€ 3,75
Brand Weizen 5,1%.................................................................€ 3,75
Wieckse Witte 5%………………………………………………………€ 3,75
Wieckse Rosé 4%……………………………………………………….€ 3,75
Leffe Blond 6,6%………………………………………………………..€ 3,75
Westmalle Dubbel 7%…………………………………………………€ 4,50
Westmalle Tripel 9,5%……..…………………………………..........€ 4,95
Kasteelbier Donker 11%.........................................................€ 5,25
La Trappe Blond.......................................................................€ 4,20
La Trappe Dubbel.....................................................................€ 4,50
La Trappe Tripel.......................................................................€ 4,90
Belle-Vue Kriek Lambic 5,1 %……………………………………….€ 3,50
Seizoen Speciaal Bier (Indien voorradig, vraag de bediening)..vanaf € 3,75

Alcohol vrij:                                                       

Radler (citroen)…………………………………………………………€ 3,65
Amstel Malt……………………………………………......................€ 3,20
Heineken 0.0..........................................................................€ 3,20



 
Restaurant De Zoete Kers
Terug naar de inhoud