
3-Gangen keuzemenu
Stel uw eigen menu samen.
3-Gangen € 27,50
4-Gangen € 33,50
Menukaart november-december 2019
Voorgerechten:
· Huisgemaakte gebonden pompoensoep met tuinkruiden, broodcroutons en een vleugje room (ook vegetarisch mogelijk)
· Romige paté van fazant met veenbessencompote en bosbessensaus, geserveerd met een kleine salade
· Carpaccio van het Black Angus rund met truffelmayonaise, rucola sla en verse Parmezaanse kaassnippers
(Voor de liefhebber hebben we ook de XL-uitvoering, bijbetaling € 3,50 p.p.)
· Huisgerookte wildzwijnfilet met een rozemarijnsmayonaise en walnoten met een kleine salade
· Viscombinatie van huisgemarineerde Noorse zalm en een cocktailtje van surimi krab salade met cocktailsaus
· Dungesneden gedroogde Schwarzwalder ham met gekonfijte tutti frutti op een kleine salade
· Gerookte kalfsribeye met een mayonaise met zongedroogde tomaatjes en een salade met spekjes
· Gepelde scampi, in de olijfolie gebakken, geserveerd met een overheerlijke saus van gember en knoflook
· Drieluik van hert, bestaande uit: gerookte hertenfiletrollade, warm rolletje van hertenbout en een stukje hertenpaté begeleid met een compote van veenbessen (bijbetaling € 3,50 p.p.)
Bij de voorgerechten wordt er brood en twee smeersels geserveerd.
Wenst u extra brood, dan rekenen wij daar € 3,00 voor.
Bij het hoofdgerecht wordt er groente, salade, compote en verse frites geserveerd.
Wenst u extra van één van deze, dan rekenen wij € 3,00 per schaaltje extra.
Hoofdgerechten:
· Gebakken verse Noorse zalmfilet met een romige saus van tuinkruiden
· Gebakken blanke heilbotfilet (straalvinnige, platvis, zoutwater uit de Atlantische Oceaan) met een romige saus van verse bieslook
· Gebakken zeebaarsfilet (rondvis, zoet- en zoutwater uit de Atlantisch Oceaan)met een saus van sjalotjes en platte peterselie
· Huisgemaakt wildstoofpotje van hert, haas en wildzwijn, geserveerd met rodekool en een stoofpeertje
· Gebakken varkenshaasmedaillons geserveerd met een saus van groene verse pepertjes
· Mixed Grill, bestaande uit een Duits biefstukje, varkenshaasmedaillon en een kalkoen met een romige saus van kastanjechampignons
· Hertensukade in eigen keuken bereid, geserveerd met een stroperige saus van rode port en dragon
· “Tournedos”, gebakken runderhaasbiefstuk van het Black Angus rund met een saus van stokzwammetjes (bijbetaling € 5,50 p.p.)
· “Specialiteit van de chef”, combinatie van gebakken wildzwijnhaas en een rolletje van wildzwijnwang, geserveerd met een stroopsaus (bijbetaling € 3,50 p.p.)
Wij hebben ook een allergenenmenukaart, vraag er gerust om.
SPECIAAL voor de zeetongliefhebbers, serveren wij:
Gebakken zeetong
in de roomboter gebakken van 400 gram.
Bijbetaling € 18,50. (Dit bedrag komt bovenop de menuprijs.)
Wij willen de zeetong voor u fileren, tenzij u dat liever zelf doet.
*** Vegetarisch menu ***
Gele bietencarpaccio met een kleine salade en een dressing van kruiden
OF
Huisgemaakte lichtgebonden tomatensoep met een wolkje opgeklopte room
***
Quiche uit eigen keuken gevuld met een bospaddenstoelenragout en dragonblad
***
Dessert naar keuze van de menukaart 3-gangen € 27,50.
Wanneer er bij een gerecht bijbetaling staat, komt dit bedrag bovenop de menuprijs
Nagerechten:
· Bruine chocolademousse met een kersencompote, geserveerd met boeren-vanilleroomijs, kersensaus en slagroom
· Chocolade brownietaartje met sinaasappelroomijs en een saus van Grand Marnier en een rozet slagroom
· Onze overheerlijke soesjes gevuld met natuurlijke boeren-vanilleroomijs en overgoten met huisgemaakte karamelsaus met een toef slagroom
· Cheesecake van mango en passievrucht met mangoroomijs en een toefje slagroom
· “Opoe’s Coupe”, drie bollen boeren-vanilleroomijs met advocaat en een scheutje chocoladesaus met een toef slagroom
· Coupe “De Zoete Kers”, warme kersen met drie bollen boeren-vanilleroomijs, slagroom en chocoladekrullen
· Drie verschillende soorten Franse kazen met honing en roggebrood
· “Jamaica Coffee”, bruine rum, koffie, bruine suiker en opgeslagen ongezoete room
(andere drank zoals Irish Whiskey of likeur, bijbetaling € 2,- p.p.)
· “Koffie compleet”, geserveerd met twee kleine verrassingen, keuze uit: koffie, thee, espresso, cappuccino of koffie verkeerd
Dessertwijnen € 4,25:
Muscat de Samos, Samos-Greece
Muscat de Beaumes de Venise
Port € 5,50:
10 year old tawny port
Koffie/thee en koffievariaties:
Koffie/thee… € 2,35
Espresso… € 2,35
Dubbele espresso.. € 3,40
Cappuccino… € 2,65
Koffie verkeerd.. € 2,65
Irish Coffee… € 6,75
French Coffee… € 6,75
Caffè Italiano… € 6,75
Cafe Brazil… € 6,75
D.O.M. Coffee... € 6,75
Witte wijnen € 22,50:
Pinot Blanc, Bestheim
Elzas, Frankrijk Per glas € 5,00
Chardonnay, Khipu
Central Valley, Chili Per glas € 5,00
Sauvignon, Khipu
Central Valley, Chili Per glas € 5,00
Rode wijnen € 22,50:
Pinot Noir, Jaffelin
Vin de France, Frankrijk Per glas € 5,00
Malbec Reserva Estate Finca el Origen
Mendoza, Argentina Per glas € 5,00
Shiraz, George Wynham Per glas € 5,00
Merlot Reserva Montes
Valle Central, Chili Per glas € 5,00
Witte huiswijn:
Orquestra Chardonnay
Castilla-La Mancha, Spanje
Glas € 3,85
Karaf ½ liter € 11,95
Fles € 17,95
Rode huiswijn:
Orquestra Cabernet Sauvignon
Castilla-La Mancha, Spanje
Glas € 3,85
Karaf ½ liter € 11,95
Fles € 17,95
Bieren:
Brand bier 5% (tap)…………………………………………………...€ 2,75
Affligem Blond 6,8% (tap)......................................................€ 3,95
Affligem Dubbel 6,8% …….....................................................€ 4,25
Affligem Tripel 9%..................................................................€ 4,65
Palm 5,2%………………………………………………………………..€ 3,75
Duvel 8,5%……………………………………………………..............€ 3,75
Brand Weizen 5,1%.................................................................€ 3,75
Wieckse Witte 5%………………………………………………………€ 3,75
Wieckse Rosé 4%……………………………………………………….€ 3,75
Leffe Blond 6,6%………………………………………………………..€ 3,75
Westmalle Dubbel 7%…………………………………………………€ 4,50
Westmalle Tripel 9,5%……..…………………………………..........€ 4,95
Kasteelbier Donker 11%.........................................................€ 5,25
La Trappe Blond.......................................................................€ 4,20
La Trappe Dubbel.....................................................................€ 4,50
La Trappe Tripel.......................................................................€ 4,90
Belle-Vue Kriek Lambic 5,1 %……………………………………….€ 3,50
Seizoen Speciaal Bier (Indien voorradig, vraag de bediening)..vanaf € 3,75
Alcohol vrij:
Radler (citroen)…………………………………………………………€ 3,65
Amstel Malt……………………………………………......................€ 3,20
Heineken 0.0..........................................................................€ 3,20