Menukaart maart-april - http://restaurantdezoetekers.nl/

Restaurant De Zoete Kers
← Vink aan voor menukaart e.a.
Title
Ga naar de inhoud
3-Gangen keuzemenu

Stel uw eigen menu samen.
3-Gangen € 27,50
4-Gangen € 33,50

Menukaart maart-april 2020
 
Voorgerechten:
 
·         Lichtgebonden courgettesoep met een crème van sjalotjes en bieslooksnippers (ook vegetarisch mogelijk)
 
·         Grove Brabantse Bourgondische paté met veenbessencompote, geserveerd met een kleine salade en een frisse frambozensaus

·         Carpaccio van het Black Angus rund met truffelmayonaise, rucola sla en verse Parmezaanse kaassnippers (Voor de liefhebber hebben we ook de XL-uitvoering, bijbetaling € 3,50 p.p.)

·         Dungesneden lamsbout met een kleine salade van schorseneren met gedroogde tomaat en een rozemarijncreme
 
·         Combinatie van huisgemarineerde Noorse zalm en een cocktailtje van makreel met cocktailsaus

·         Gebraden en gerookte kalfsrosbief met een venkel-dillesalade geserveerd met een rode pestomayonaise
 
·         Huisgerookte maiskipfilet, dungesneden geserveerd op een salade met gorgonzoladressing
 
·         Gepelde scampi, in de olijfolie gebakken, geserveerd met een overheerlijke saus van gember en knoflook

·         Drieluik van boerderij eend, bestaande uit: gerookte eendenfilet, warm rolletje van eendenbout en een stukje eendenpaté begeleid met een compote van vossenbessen  (bijbetaling € 3,50 p.p.)
 
         
Bij de voorgerechten wordt er brood en twee smeersels geserveerd.
  
Wenst u extra brood, dan rekenen wij daar 3,00 voor.
  
 
Bij het hoofdgerecht wordt er groente, salade, compote en verse frites geserveerd.
  
Wenst u extra van één van deze, dan rekenen wij 3,00 per schaaltje extra.
       

Hoofdgerechten:

·         Gegrilde verse Noorse zalmfilet met een romige saus van bieslook

·         Dorade Royal filets (zeebrasem, zoutwater uit de Middellandse zee), gebakken met een saus van gedroogde tomaat en basilicum

·         Gebakken tilapiafilet (baarsachtigen, zoetwater Nederlands gekweekt) met een romige saus van tuinkruiden

·         Huisgemaakt lamsstoofpotje met kerrie en spekjes, geserveerd in een pannetje

·         Gebakken varkenshaasmedaillons geserveerd met een saus van verse groene pepertjes

·         Mixed Grill, bestaande uit een Black Angus hamburgertje, varkenshaas-medaillon en een spiesje van kippendijen en een saus van kastanjechampignons
 
·         Gebakken lamsbiefstukjes met een kruidenkorstje, geserveerd met een honing-tijmsaus

·         “Tournedos”, gebakken runderhaasbiefstuk van het Black Angus rund met een romige saus van truffel  (bijbetaling  5,50 p.p.)

·         “Specialiteit van de chef”, tamme eendenbout gegaard in de oven met een stroperige saus van Madeira (bijbetaling  3,50 p.p.)

 
Wij hebben ook een allergenenmenukaart, vraag er gerust om.
 
         
SPECIAAL voor de zeetongliefhebbers, serveren wij:
  
Gebakken zeetong
in de roomboter gebakken van 400 gram.
Bijbetaling 18,50. (Dit bedrag komt bovenop de menuprijs.)
Wij willen de zeetong voor u fileren, tenzij u dat liever zelf doet.
         
*** Vegetarisch menu ***
  
Gele bietencarpaccio met een kleine salade en een dressing van kruiden
OF
Huisgemaakte lichtgebonden tomatensoep met een wolkje opgeklopte room
***
Groentequiche uit eigen keuken met paddenstoelen en lente-uitjes
met een saus van verse tuinkruiden
***
Dessert naar keuze van de menukaart 3-gangen 27,50.
  
 
Wanneer er bij een gerecht bijbetaling staat, komt dit bedrag bovenop de menuprijs
 

Nagerechten:
 
·        Bruine chocolademousse, geserveerd met karamelroomijs, slagroom en chocolade galletjes

·        Cheesecake van passievruchten met gemarineerde frambozen, frambozenroomijs en slagroom

·        Onze overheerlijke soesjes gevuld met natuurlijke boeren-vanilleroomijs en overgoten met huisgemaakte karamelsaus met een toef slagroom

·        Tiramisutaartje geserveerd met een bolletje boeren-vanilleroomijs, slagroom en kersencompote

·        “Opoes Coupe”, drie bollen boeren-vanilleroomijs met advocaat en een scheutje chocoladesaus afgemaakt met een toef slagroom

·        Coupe “De Zoete Kers”, warme kersen met drie bollen boeren-vanilleroomijs, slagroom en chocoladekrullen

·        Drie verschillende soorten Franse kazen bestaande uit: Saint-Nectaire (gepasteuriseerde koemelk), Mélusin (gepasteuriseerde geitenkaas) en Camembert au Calvados (rauwe koemelk) met appelstroop

·        “Sambuca Coffee”, Sambuca likeur, koffie, bruine suiker en opgeslagen ongezoete room  
 (andere drank zoals Irish Whiskey of likeur, bijbetaling  2,- p.p.)
 
·        Koffie compleet”, geserveerd met twee kleine verrassingen, keuze uit: koffie, thee, espresso, cappuccino of koffie verkeerd
 

Dessertwijnen € 4,25:

Muscat de Samos, Samos-Greece

Muscat de Beaumes de Venise

Port € 5,50:

10 year old tawny port

Koffie/thee en koffievariaties:

Koffie/thee…          € 2,35
Espresso…               € 2,35
Dubbele espresso.. € 3,40
Cappuccino…          € 2,65
Koffie verkeerd..     € 2,65
Irish Coffee…          € 6,75
French Coffee…      € 6,75
Caffè Italiano…      € 6,75
Cafe Brazil…            € 6,75
D.O.M. Coffee...       € 6,75

Witte wijnen € 22,50:                                            
   
Pinot Blanc, Bestheim
Elzas, Frankrijk                        Per glas € 5,00      

Chardonnay, Khipu
Central Valley, Chili                  Per glas € 5,00    

Sauvignon, Khipu
Central Valley, Chili                  Per glas € 5,00    


Rode wijnen € 22,50:

Pinot Noir, Jaffelin
Vin de France, Frankrijk          Per glas € 5,00

Malbec Reserva Estate Finca el Origen
Mendoza, Argentina                Per glas € 5,00

Shiraz, George Wynham         Per glas   € 5,00

Merlot Reserva Montes
Valle Central, Chili                   Per glas € 5,00


Witte huiswijn:                                                      
   
Orquestra Chardonnay
Castilla-La Mancha, Spanje

Glas                € 3,85
Karaf ½ liter € 11,95
Fles                € 17,95
  
Rode huiswijn:

Orquestra Cabernet Sauvignon
Castilla-La Mancha, Spanje

Glas                € 3,85
Karaf ½ liter € 11,95          
Fles                € 17,95

Bieren:

Brand bier 5% (tap)…………………………………………………..€ 2,75
Affligem Blond 6,8% (tap).....................................................€ 3,95
Affligem Dubbel 6,8% ……....................................................€ 4,25
Affligem Tripel 9%.................................................................€ 4,65
Palm 5,2%……………………………………………………………….€ 3,75
Duvel 8,5%…………………………………………………….............€ 3,75
Brand Weizen 5,1%................................................................€ 3,75
Wieckse Witte 5%………………………………………………..……€ 3,75
Wieckse Rosé 4%………………………………………………………€ 3,75
Leffe Blond 6,6%……………………………………………………….€ 3,75
Westmalle Dubbel 7%……………………………………………..…€ 4,50
Westmalle Tripel 9,5%……..………………………………….........€ 4,95
Kasteelbier Donker 11%........................................................€ 5,25
La Trappe Blond......................................................................€ 4,20
La Trappe Dubbel....................................................................€ 4,50
La Trappe Tripel......................................................................€ 4,90
Belle-Vue Kriek Lambic 5,1 %………………………………..…….€ 3,50
Seizoen Speciaal Bier (Indien voorradig).....................vanaf € 3,75

Alcohol vrij:                                                      

Affligem Blond 0.0.................................................................€ 3,95
Radler (citroen)………………………………………………….……€ 3,65
Amstel Malt…………………………………………….....................€ 3,20
Heineken 0.0.........................................................................€ 3,20

Restaurant De Zoete Kers
Terug naar de inhoud