Menukaart juli-augustus - http://restaurantdezoetekers.nl/

Restaurant De Zoete Kers
← Vink aan voor menukaart e.a.
Title
Ga naar de inhoud
3-Gangen keuzemenu

Stel uw eigen menu samen.
3-Gangen € 27,50
4-Gangen € 33,50


Menukaart juli-augustus 2019

Voorgerechten:

• Verse huisgemaakte Brabantse uiensoep met kerriecroutons en  bieslooksnippers  (ook vegetarisch mogelijk)

• Belgische romige paté gevuld met grandberries en geserveerd met een kleine salade en een frambozensaus

• Carpaccio van het Black Angus rund met truffelmayonaise, rucola sla en verse Parmezaanse kaassnippers
(Voor de liefhebber hebben we ook de XL-uitvoering, bijbetaling € 3,50 p.p.)

• Salade met warme geitenkaas, honing, walnoten, gedroogde tomaat met een basilicumsaus

• Viscombinatie van huisgemarineerde zalm en een visterrine van heek en zalm met een kleine salade en cocktailsaus

• Dungesneden lichtgebraden kalfsrib eye op een kleine salade met een rode pestocrème en frisse kappertjes

• Huisgerookte dungesneden wildzwijnprocureur op een salade met mixed pickles en rookspekjes

• Gepelde scampi, in de olijfolie gebakken, geserveerd met een overheerlijke saus van gember en knoflook

• Drieluik van vlees, bestaande uit: gerookte speenvarkenfilet, warm varkenswangrolletje en een grove Brabantse paté begeleid met een compote van veenbessen  (bijbetaling € 3,50 p.p.)

Bij de voorgerechten wordt er brood en twee smeersels geserveerd.
Wenst u extra brood, dan rekenen wij daar € 3,00 voor.

Bij het hoofdgerecht wordt er groente, salade, compote en verse frites geserveerd.
Wenst u extra van één van deze, dan rekenen wij € 3,00 per schaaltje extra.

Hoofdgerechten:

• Gebakken verse Noorse zalmfilet met een romige saus van bieslook en sjalotjes

• Gebakken zeebaarsfilet (rondvis, zoet- en zoutwater uit de Atlantisch Oceaan) op de huid gebakken met een romige saus van gegrilde rode paprika

• Gebakken zonnevisfilet van de grill (straalvinnige, zoutwater uit de Atlantische Oceaan)  met een frisse saus van platte peterselie en citroen

• Brabantse klassiek hachee van rund met verse uitjes, laurierblad en rookspek geserveerd in een pannetje

• Gebakken varkenshaasmedaillons geserveerd met een champignonroomsaus

• Huisgegaarde kalfssukade aan één stuk gegaard in eigen keuken, met een klassieke rode portsaus

• Mini beenham gegaard in de oven geserveerd met een honing-tijmsaus

• “Tournedos”, gebakken runderhaasbiefstuk van het Black Angus rund met een saus van verse groene pepertjes  (bijbetaling €  5,50 p.p.)

• “Specialiteit van de chef”, langzaam gegaarde konijnenbout met een saus van Kriek Lambic en amarena kersen (bijbetaling €  3,50 p.p.)

Wij hebben ook een allergenenmenukaart, vraag er gerust om.

SPECIAAL voor de zeetongliefhebbers, serveren wij:
Gebakken zeetong
in de roomboter gebakken van 400 gram.
Bijbetaling € 18,50. (Dit bedrag komt bovenop de menuprijs.)
Wij willen de zeetong voor u fileren, tenzij u dat liever zelf doet.

*** Vegetarisch menu ***

Rode bietencarpaccio met Parmezaanse kaassnippers en een dressing van tuinkruiden
OF
Verse lichtgebonden tomatensoep met een wolkje opgeklopte room
***
Huisgemaakte curry met kikkererwten en paprika´s geserveerd in een pannetje
***
Dessert naar keuze van de menukaart 3-gangen € 27,50.

Wanneer er bij een gerecht bijbetaling staat, komt dit bedrag bovenop de menuprijs

Nagerechten:

• Bruine chocolademousse geserveerd met karamelblokjes en passievruchtensorbetijs, passievruchtensaus en slagroom

• Bavaroistaartje van perenkaramel met kersenroomijs, slagroom en een chocoladesaus

• Onze overheerlijke soesjes gevuld met natuurlijke boeren-vanilleroomijs en overgoten met huisgemaakte karamelsaus met een toef slagroom

• Frambozen cheesecake met gemarineerde frambozen, frambozenroomijs en een toef slagroom

• “Coupe Zomerkoninkjes”, drie bollen boeren-vanilleroomijs met verse aardbeien en aardbeiensaus met een toef slagroom

• Coupe “De Zoete Kers”, warme kersen met drie bollen boeren-vanilleroomijs, slagroom en chocoladekrullen

• Drie verschillende soorten Italiaanse kazen bestaande uit: Taleggio (gepasteuriseerde koemelk), Provolone (gepasteuriseerde koemelk) en Toma Piemontese (rauwe koemelk) met honing geserveerd

• “Sambuca Coffee”, Sambuca likeur, koffie, bruine suiker en opgeslagen ongezoete room   
(andere drank zoals Irish Whiskey of likeur, bijbetaling €  2,- p.p.)

• “Koffie compleet”, geserveerd met twee kleine verrassingen, keuze uit: koffie, thee, espresso, cappuccino of koffie verkeerd

Dessertwijnen € 4,25:

Muscat de Samos, Samos-Greece

Muscat de Beaumes de Venise

Port € 5,50:

10 year old tawny port

Koffie/thee en koffievariaties:

Koffie/thee…          € 2,35
Espresso…               € 2,35
Dubbele espresso.. € 3,40
Cappuccino…          € 2,65
Koffie verkeerd..     € 2,65
Irish Coffee…          € 6,75
French Coffee…      € 6,75
Caffè Italiano…      € 6,75
Cafe Brazil…            € 6,75

Witte wijnen € 22,50:                                            
     
Pinot   Blanc Bestheim
Elzas,   Frankrijk                     Per glas € 5,00      

Chardonnay Reserva Montes
Valle Central, Chili                  Per glas € 5,00    

Sauvignon Reserva Montes
Valle Central, Chili                  Per glas € 5,00    


Rode wijnen € 22,50:

Pinot Noir   Jaffelin
Vin de France, Frankrijk          Per glas € 5,00

Malbec Reserva Estate Finca el Origen
Mendoza, Argentina                Per glas € 5,00

Shiraz, George Wynham         Per glas   € 5,00

Merlot Reserva Montes
Valle Central, Chili                   Per glas € 5,00


Witte huiswijn:                                                      
     
Orquestra Chardonnay
Castilla-La Mancha, Spanje

Glas                € 3,85
Karaf ½ liter € 11,95
Fles                € 17,95
    
Rode huiswijn:

Orquestra Cabernet Sauvignon
Castilla-La Mancha, Spanje

Glas                € 3,85
Karaf ½ liter € 11,95          
Fles                € 17,95

Bieren:

Brand bier 5% (tap)…………………………………………………...€ 2,75
Affligem Blond 6,8% (tap)......................................................€ 3,95
Affligem Dubbel 6,8% …….....................................................€ 4,25
Affligem Tripel 9%..................................................................€ 4,65
Palm 5,2%………………………………………………………………..€ 3,75
Duvel 8,5%……………………………………………………..............€ 3,75
Wieckse Witte 5%………………………………………………………€ 3,75
Leffe Blond 6,6%………………………………………………………..€ 3,75
Westmalle Dubbel 7%…………………………………………………€ 4,50
Westmalle Tripel 9,5%……..…………………………………..........€ 4,95
Kasteelbier Donker 11%.........................................................€ 5,25
La Trappe Blond.......................................................................€ 4,20
La Trappe Dubbel.....................................................................€ 4,50
La Trappe Tripel.......................................................................€ 4,90
Belle-Vue Kriek Lambic 5,1 %……………………………………….€ 3,50
Seizoen Speciaal Bier (Indien voorradig, vraag de bediening)..vanaf € 3,75

Alcohol vrij:                                                            

Radler (citroen)…………………………………………………………€ 3,65
Amstel Malt……………………………………………......................€ 3,20
Heineken 0.0..........................................................................€ 3,20



Restaurant De Zoete Kers
Terug naar de inhoud