Menukaart aug-sept-oktober - http://restaurantdezoetekers.nl/

Restaurant De Zoete Kers
← Vink aan voor menukaart e.a.
Title
Ga naar de inhoud
3-Gangen keuzemenu

Stel uw eigen menu samen:
3-Gangen € 27,50
4-Gangen € 33,50
GEEN VERHOGING VAN DE MENUPRIJS VAN € 27,50 IN 2019, ONDANKS DE BTW-VERHOGING.

Vakantiesluiting 2019:
Wij zijn tot woensdag 28 augustus wegens vakantie gesloten. Op woensdag 28 augustus zijn wij weer geopend vanaf 17:00 uur. Voor reserveringen graag een mail naar: w.roodbeen@live.nl.
Gelieve geen reserveringen via Facebook en Google.
Reserveringen via Facebook en Google worden niet gehonereerd.

Wij serveren deze kaart vanaf woensdag 28 augustus 2019. De eerste dag na onze vakantiesluiting.

Menukaart augustus-september-oktober 2019
 
Voorgerechten:
 
·         Verse huisgemaakte gebonden soep van verschillende paddenstoelen met een truffelroom (ook vegetarisch mogelijk)

·         Bourgondische boeren grove paté met veenbessencompote en geserveerd met een kleine salade met gemarineerde courgette
 
·         Carpaccio van het Black Angus rund met truffelmayonaise, rucola sla en verse Parmezaanse kaassnippers
 
(Voor de liefhebber hebben we ook de XL-uitvoering, bijbetaling € 3,50 p.p.)
 
·         Spaanse gedroogde en gerookte ham met watermeloen en een kleine salade met walnoten

·         Viscombinatie van huisgemarineerde Noorse zalm en een cocktailtje van gerookte makreel met cocktailsaus

·         Dungesneden lichtgebraden runderribeye op een kleine salade met een groene mosterddressing en ingemaakte bloemkoolroosjes
 
·         Pollo Tonnato, gebraden kipfiletrollade ingesmeerd met een tonijnmayonaise, frisse kappertjes en spekjes
 
·         Gepelde scampi, in de olijfolie gebakken, geserveerd met een overheerlijke saus van gember en knoflook
 
·         Drieluik van gans, bestaande uit: gerookte ganzenborstfilet, warm rolletje van ganzenbout en een stukje ganzenpaté begeleid met basilicummayonaise  (bijbetaling € 3,50 p.p.)
 
         
Bij de voorgerechten wordt er brood en twee smeersels geserveerd.
  
Wenst u extra brood, dan rekenen wij daar 3,00 voor.
  
Bij het hoofdgerecht wordt er groente, salade, compote en verse frites geserveerd.
  
Wenst u extra van één van deze, dan rekenen wij 3,00 per schaaltje extra.
       
Hoofdgerechten:

·         Gebakken verse Noorse zalmfilet met een romige saus dille

·         Gebakken heekfilet (kabeljauwachtige rondvis, zoutwater uit de Atlantisch Oceaan) met een frisse saus van bosuitjes verse tuinkruiden

·         Op de huid gebakken snoekbaarsfilet (baarsachtigen, zoetwater uit de Zwarte Zee, Donau) met saus van gedroogde tomaat en platte peterselie

·         Huisgemaakt Brabants stoofpotje van kalfsvlees met stokzwammen en tijm

·         Gebakken varkenshaasmedaillons geserveerd met een saus van kastanjechampignons

·         Mixed Grill, bestaande uit een Duitse biefstukje, varkenshaasmedaillon en een kippendij geserveerd met kruidenboter

·         Supreme van maïskip, gevuld met gedroogde tomaat geserveerd met een romige saus van basilicum

·         “Tournedos”, gebakken runderhaasbiefstuk van het Black Angus rund met een saus van zomertruffels  (bijbetaling  5,50 p.p.)
 
·         “Specialiteit van de chef”, combinatie van kalfsoester en kalfswang met een saus van Madeira en dragon (bijbetaling  3,50 p.p.)
 
Wij hebben ook een allergenenmenukaart, vraag er gerust om.
 
  
SPECIAAL voor de zeetongliefhebbers, serveren wij:
  
Gebakken zeetong
  
in de roomboter gebakken van 400 gram.
  
Bijbetaling 18,50. (Dit bedrag komt bovenop de menuprijs.)
  
Wij willen de zeetong voor u fileren, tenzij u dat   liever zelf doet.
  
  
*** Vegetarisch menu ***
  
Salade van gegrilde   courgette en een auberginemousse met een groene mosterddressing
OF
Huisgemaakte lichtgebonden tomatensoep met een   wolkje opgeklopte room
***
Gepofte puntpaprika´s   gevuld met een paddenstoelenragout en een frisse groene paprikasaus
***
Dessert naar keuze van de menukaart 3-gangen 27,50.
  
 
Wanneer er bij een gerecht bijbetaling staat, komt dit bedrag bovenop de menuprijs
 

Nagerechten:
 
·        Witte en bruine chocolademousse geserveerd met boeren-vanilleroomijs, frambozensaus en slagroom

·        Mangodrieluik bestaande uit een mangobavaroisstaartje, mangoroomijs en gemarineerde mango met slagroom en mangosaus

·        Onze overheerlijke soesjes gevuld met natuurlijke boeren-vanilleroomijs en overgoten met huisgemaakte karamelsaus met een toef slagroom

·        Cheesecake van bosvruchten met gemarineerde bosbessen, bosbessenroomijs en een toefje slagroom

·        “Klassieke Dame Blanche”, drie bollen boeren-vanilleroomijs met warme chocoladesaus met een toef slagroom

·        Coupe “De Zoete Kers”, warme kersen met drie bollen boeren-vanilleroomijs, slagroom en chocoladekrullen

·        Drie verschillende soorten Spaanse kazen

·        “French Coffee”, sinaasappel likeur, koffie, bruine suiker en opgeslagen ongezoete room  
 
(andere drank zoals Irish Whiskey of likeur, bijbetaling  2,- p.p.)
 
·        Koffie compleet”, geserveerd met twee kleine verrassingen, keuze u
it: koffie, thee, espresso, cappuccino of koffie verkeerd

Dessertwijnen € 4,25:

Muscat de Samos, Samos-Greece

Muscat de Beaumes de Venise

Port € 5,50:

10 year old tawny port

Koffie/thee en koffievariaties:

Koffie/thee…          € 2,35
Espresso…               € 2,35
Dubbele espresso.. € 3,40
Cappuccino…          € 2,65
Koffie verkeerd..     € 2,65
Irish Coffee…          € 6,75
French Coffee…      € 6,75
Caffè Italiano…      € 6,75
Cafe Brazil…            € 6,75
D.O.M. Coffee...       € 6,75

Witte wijnen € 22,50:                                            
    
Pinot   Blanc Bestheim
Elzas,   Frankrijk                     Per glas € 5,00      

Chardonnay Reserva Montes
Valle Central, Chili                  Per glas € 5,00    

Sauvignon Reserva Montes
Valle Central, Chili                  Per glas € 5,00    


Rode wijnen € 22,50:

Pinot Noir   Jaffelin
Vin de France, Frankrijk          Per glas € 5,00

Malbec Reserva Estate Finca el Origen
Mendoza, Argentina                Per glas € 5,00

Shiraz, George Wynham         Per glas   € 5,00

Merlot Reserva Montes
Valle Central, Chili                   Per glas € 5,00


Witte huiswijn:                                                      
    
Orquestra Chardonnay
Castilla-La Mancha, Spanje

Glas                € 3,85
Karaf ½ liter € 11,95
Fles                € 17,95
   
Rode huiswijn:

Orquestra Cabernet Sauvignon
Castilla-La Mancha, Spanje

Glas                € 3,85
Karaf ½ liter € 11,95          
Fles                € 17,95

Bieren:

Brand bier 5% (tap)…………………………………………………...€ 2,75
Affligem Blond 6,8% (tap)......................................................€ 3,95
Affligem Dubbel 6,8% …….....................................................€ 4,25
Affligem Tripel 9%..................................................................€ 4,65
Palm 5,2%………………………………………………………………..€ 3,75
Duvel 8,5%……………………………………………………..............€ 3,75
Brand Weizen 5,1%.................................................................€ 3,75
Wieckse Witte 5%………………………………………………………€ 3,75
Wieckse Rosé 4%……………………………………………………….€ 3,75
Leffe Blond 6,6%………………………………………………………..€ 3,75
Westmalle Dubbel 7%…………………………………………………€ 4,50
Westmalle Tripel 9,5%……..…………………………………..........€ 4,95
Kasteelbier Donker 11%.........................................................€ 5,25
La Trappe Blond.......................................................................€ 4,20
La Trappe Dubbel.....................................................................€ 4,50
La Trappe Tripel.......................................................................€ 4,90
Belle-Vue Kriek Lambic 5,1 %……………………………………….€ 3,50
Seizoen Speciaal Bier (Indien voorradig, vraag de bediening)..vanaf € 3,75

Alcohol vrij:                                                        

Radler (citroen)…………………………………………………………€ 3,65
Amstel Malt……………………………………………......................€ 3,20
Heineken 0.0..........................................................................€ 3,20




Restaurant De Zoete Kers
Terug naar de inhoud