Ga naar de inhoud

Kaart mei-juni

3-Gangen keuzemenu

Stel uw eigen menu samen:
3-Gangen € 27,50
4-Gangen € 33,50
GEEN VERHOGING VAN DE MENUPRIJS VAN € 27,50 IN 2019, ONDANKS DE BTW-VERHOGING.



Menukaart mei-juni 2019
 
Voorgerechten:

·         Huisgemaakte romige soep van grove Maille mosterd met opgeslagen room met bieslooksnippers  (ook vegetarisch mogelijk)
·         Brabantse Bourgondische paté met kleine salade en een veenbessencompote en sinaasappelschilletjes
·         Carpaccio van het Black Angus rund met truffelmayonaise, rucola sla en verse Parmezaanse kaassnippers
(Voor de liefhebber hebben we ook de XL-uitvoering, bijbetaling € 3,50 p.p.)
·         “Pollo Tonnato”, rollade van gebraden kipfilet met tonijnmayonaise, kappertjes, spekjes en gemarineerde courgette
·         Viscombinatie van huisgemaakte terrine van gemarineerde Noorse zalm gevuld met tongscharfilet en een cocktailtje van surimi krab met cocktailsaus
·         Serranoham dungesneden op een kleine salade met gedroogde pruimen en een uien-appelstroopmarmelade
·         Dungesneden gerookte lamsbout met een salade van venkel en gedroogde tomaat met een frisse dressing van tijm en honing
·         Gepelde scampi, in de olijfolie gebakken, geserveerd met een overheerlijke saus van gember en knoflook
·         Drieluik van vlees, bestaande uit: gerookte ribeye, gerookte ganzenborst en gebradenlamsribbetjes begeleid met een compote van veenbessen en een groene mosterdmayonaise  (bijbetaling € 3,50 p.p.)
   
Bij de voorgerechten wordt er brood en twee smeersels  geserveerd.
 
Wenst u extra brood, dan rekenen wij daar 3,00  voor.
 
 
Bij het hoofdgerecht wordt er groente, salade,  compote en verse frites geserveerd.
 
Wenst u extra van één van deze, dan rekenen wij 3,00  per schaaltje extra.
 

Hoofdgerechten:
·         Gebakken verse Noorse zalmfilet met een venkelkorstje met een romige saus van dille
·         Dorade Royal filets (zeebrasem, zoutwater uit de Middellandse zee), gebakken met een saus van gedroogde tomaat en basilicum
·         Gebakken heekfilet (kabeljauwachtige rondvis, zoutwater uit de Atlantisch Oceaan) met een frisse saus van verse tuinkruiden
·         Huisgemaakte stoofpotje van kippendijenfilets met kerrie, gebakken spekjes en gedroogde tomaat
·         Gebakken varkenshaasmedaillons geserveerd met een romige saus van groene verse pepertjes
·         Huisgegaarde kalfssukade aan één stuk gegaard in eigen keuken, met een saus van stokzwammetjes en dragon
·         Langzaam gegaarde parelhoenbout met een frisse saus van honing en limoen
·         “Tournedos”, gebakken runderhaasbiefstuk van het Black Angus rund met een romige saus van truffels  (bijbetaling  5,50 p.p.)
·         “Specialiteit van de chef”, gebakken Friander kalfsoester met een rolletje kalfswang met een kruidenkorstje en een Madeirasaus  (bijbetaling  3,50 p.p.)
Wij hebben ook een allergenenmenukaart, vraag er gerust om.
   
 
SPECIAAL voor de zeetongliefhebbers, serveren wij:
 
Gebakken zeetong
 
in de roomboter gebakken van 400 gram.
 
Bijbetaling  18,50. (Dit bedrag komt bovenop de menuprijs.)
 
Wij willen de zeetong voor u fileren, tenzij u dat  liever zelf doet.
 
 
   

 
*** Vegetarisch menu ***
 

 
Gegrilde pompoencarpaccio met Parmazaanse  kaassnippers en een dressing van rode uien
 
OF
 
Huisgemaakte lichtgebonden tomatensoep met een  wolkje opgeklopte room
 
***
 
Gevulde artisjokbodems met een groenteragout en  chocchi met een kruidensaus
 
***
 
Dessert naar keuze van de menukaart 3-gangen  27,50.
 

Wanneer er bij een gerecht bijbetaling staat, komt dit bedrag bovenop de menuprijs

Nagerechten:

·        Witte chocolademousse geserveerd met kersenroomijs, amarenasaus en slagroom
·        Mango-bavaroistaartje met mangoroomijs, slagroom en mangosaus
·        Onze overheerlijke soesjes gevuld met natuurlijke boeren-vanilleroomijs en overgoten met huisgemaakte karamelsaus met een toef slagroom
·        Cheesecake met een bastognebodem met verse aardbeien, aardbeiensaus en aardbeienroomijs
·        “Opoes Coupe”, drie bollen boeren-vanilleroomijs met advocaat en een vleugje chocolade saus met slagroom en karamelsnippers
·        Coupe “De Zoete Kers”, warme kersen met drie bollen boeren-vanilleroomijs, slagroom en chocoladekrullen
·        Drie verschillende soorten Italiaanse kazen bestaande uit: Taleggio (gepasteuriseerde koemelk), Provolone (gepasteuriseerde koemelk) en Toma Piemontese (rauwe koemelk) met honing geserveerd
·        “Baileys Coffee”, Baileys, koffie, bruine suiker en opgeslagen ongezoete room  
(andere drank zoals Irish Whiskey of likeur, bijbetaling  2,- p.p.)
·        Koffie compleet”, geserveerd met twee kleine verrassingen, keuze uit: koffie, thee, espresso, cappuccino of koffie verkeerd

Dessertwijnen 4,25:
Ÿ Muscat de Samos, Samos-Greece
Ÿ Moscato d’Asti
Ÿ Muscat de Beaumes de Venise
Port 5,50:
Ÿ 10 year old tawny port

Koffie/thee en koffievariaties:
Ÿ Koffie/thee…         2,35
Ÿ Espresso…                2,35
Ÿ Dubbele espresso.. 3,40
Ÿ Cappuccino…         2,65
Ÿ Koffie verkeerd..      2,65
Ÿ Irish Coffee…         6,75
Ÿ French Coffee…     6,75
Ÿ Caffè Italiano…    6,75
  • Cafe Brazil…              € 6,75

Witte wijnen 22,50                                             
       
Pinot   Blanc Bestheim
Elzas,   Frankrijk                      Per glas € 5,00      
Chardonnay Reserva Montes
Valle Central, Chili                 Per glas € 5,00    
Sauvignon Reserva Montes
Valle Central, Chili                 Per glas € 5,00    
Rode wijnen 22,50
Pinot Noir   Jaffelin
Vin de France, Frankrijk          Per glas € 5,00
Malbec Reserva Estate Finca el Origen
Mendoza, Argentina               Per glas € 5,00
Shiraz, George Wynham          Per glas   € 5,00
Merlot Reserva Montes
Valle Central, Chili                    Per glas € 5,00


Witte huiswijn:                                                      
       
Sauvignon blanc / Chardonnay, Bonsai,   
Valle Central, Chili
Glas             3,85
Karaf ½ liter 11,95
Fles               17,95
      

Rode huiswijn:

Syrah / Cabernet Sauvignon, Bonsai,
Valle Central, Chili
Glas             3,85
Karaf ½ liter 11,95          
Fles               17,95

Bieren:
Amstel bier 5% (tap)……………………………………………………………………….€ 2,75
Brand bier 5% (flesje)……………………………………………………………………..€ 2,65
Palm 5,2%…………………………………………………………………………………….€ 3,75
Duvel 8,5%…………………………………………………….......................................€ 3,75
Wieckse Witte 5%…………………………………………………………………………...€ 3,75
Leffe Blond 6,6%…………………………………………………………………………….€ 3,50
Westmalle Dubbel 7%………………………………………………………………………€ 4,25
Westmalle Trippel 9,5%………………………………………....................................€ 4,95
Kasteelbier Donker 11%...................................................................................€ 5,25
Belle-Vue Kriek Lambic 5,1 %……………………………………………………………..€ 3,75
Seizoen Speciaal Bier (Indien voorradig, vraag de bediening)…………...vanaf € 3,75

Alcohol vrij:                                                            
Radler (citroen)……………………………………………………………………………….€ 3,50
Amstel Malt…………………………………………….................................................€ 3,00
Terug naar de inhoud