À la carte kaart september-oktober - http://restaurantdezoetekers.nl/

Restaurant De Zoete Kers
← Vink aan voor menukaart e.a.
Zoete Kers
Ga naar de inhoud

  
À la carte
Menukaart september/oktober 2020
 
Voorgerechten:
 
Ÿ   Huisgemaakte lichtgebonden tomatensoep met een wolkje opgeklopte room (ook vegetarisch mogelijk) … 6,00
 
Ÿ   Romige pompoensoep van flespompoenen uit eigen keuken met een wolkje verse tuinkruidenroom (ook vegetarisch mogelijk) … 6,50
 
Ÿ   Salade van dungesneden gerookte kalkoenfilet met mais en een crème van avocado … 8,50
 
Ÿ   Belgische roompaté waarin grandberries, geserveerd met een kleine salade van zoetzure gele bietjes met grandberriescompote … 8,50
 
Ÿ   Combinatie van huisgemarineerde Noorse zalmfilet en een cocktailtje van huisgerookte zalmfilet met bosuitjes en cocktailsaus … 8,50
 
Ÿ   Gerookte Schwarzwalderham met watermeloen en een kleine salade met een kruidendressing… 8,50
 
Ÿ   Salade van lauwwarme geitenkaas geserveerd met honing, walnoten en een kruidendressing (vegetarisch) … 8,50
 
Ÿ   Zweedse varkenscontrafilet dungesneden en gemarineerd met groene pesto, geserveerd met een kleine salade en een tomatenchutney … 9,50
 
Ÿ   Huisgebraden kalfsfilet met een romige tonijnmayonaise en kappertjes met spekjes … 9,50
Ÿ   Gepelde scampi, in de olijfolie gebakken, geserveerd met een overheerlijke saus van gember en knoflook … 9,50
 
Ÿ   Carpaccio van het Black Angus rund met truffelmayonaise, rucola sla en verse Parmezaanse kaassnippers … 9,50
(Voor de liefhebber hebben we ook de XL-uitvoering … 12,50)
 
Ÿ   Drieluik van boerderijkip, bestaande uit: gerookte kippenborstfilet, warm rolletje van kippenbout en een stukje kippenpaté begeleid met een basilicumcrème … 12,50
  
Minimale besteding is een hoofdgerecht.
  
Bij de voorgerechten wordt er brood en twee smeersels geserveerd.
Wenst u extra brood, dan rekenen wij daar 3,50 voor.
       
À la carte
Menukaart september/oktober 2020
Hoofdgerechten:
 
Ÿ   Gebakken heekfilet (kabeljauwachtige rondvis, zoutwater uit de Atlantisch Oceaan) met een frisse saus van sjalotjes en platte peterselie … 17,50
 
Ÿ   Gegrilde verse Noorse zalmfilet (Atlantische duurzame kweekzalm uit het Skjerstad Fjord) met een romige saus van venkel en dille … 17,50
 
Ÿ   Gebakken zeebaarsfilet (rondvis, zoet- en zoutwater uit de Atlantisch Oceaan) met een saus van trostomaten en basilicum … 17,50
 
Ÿ   Gebakken varkenshaasmedaillons geserveerd met een saus van champignons en platte peterselie … 17,50
 
Ÿ   Huisgemaakt runderstoofpotje met verse mini uitjes, geserveerd in een pannetje … 17,50
 
Ÿ   Mixed Grill, bestaande uit een lamsburgertje, varkenshaasmedaillon en een spiesje van kippendijen met een saus van champignons en sjalotjes … 17,50
 
Ÿ   Groentequiche uit eigen keuken gegratineerd met gegrilde paprikapuree en geserveerd met een bieslooksaus (vegetarisch) … 17,50
 
Ÿ   Aan één stuk langzaam gegaarde kalfssukade uit eigen keuken, met een stroperige saus met rozemarijn … 18,50
 
Ÿ   Gebakken kalfslever voor de liefhebber met een rode wijnsaus en verse rode uitjes … 21,50
 
Ÿ   “Tournedos”, gebakken runderhaasbiefstuk van het Black Angus rund met een romige saus van verse groene pepertjes … 22,50
 
Ÿ   Combinatie van gebakken kalfsoester en een rolletje van kalfswang met een saus van Madeira en dragon… 23,50
 
Ÿ   Gebakken zeetong in de roomboter gebakken van 400 gram, naar wens wordt de zeetong voor u gefileerd geserveerd … 36,50

Minimale besteding is een hoofdgerecht.
  
  
Bij het hoofdgerecht wordt er groente, salade, rabarber  en verse frites geserveerd.
  
Wenst u extra van één van deze, dan rekenen wij 3,50 per schaaltje extra.
       
Wij hebben ook een allergenenmenukaart, vraag er gerust om.
         
À la carte
Menukaart september/oktober 2020

Nagerechten:

Ÿ   Witte chocolademousse, geserveerd met karamelroomijs, slagroom, hazelnootsaus en chocoladecrispies … 6,50
 
Ÿ   “Coupe Picasso”, drie bollen roomijs bestaande uit aardbeienroomijs, pistacheroomijs en boeren-vanilleroomijs, afgemaakt met een lekkere toef slagroom … 6,50
 
Ÿ   Onze overheerlijke soesjes gevuld met natuurlijke boeren-vanilleroomijs en overgoten met huisgemaakte karamelsaus met een toef slagroom … 6,50
 
Ÿ   Huisgemaakt abrikozentaartje met kersenroomijs en gemarineerde abrikozen met kersensaus en slagroom … 6,50
 
Ÿ   Coupe “De Zoete Kers”, warme kersen met drie bollen boeren-vanilleroomijs, slagroom en chocoladekrullen … 6,50
 
Ÿ   Bosvruchten cheesecake met gemarineerd roodfruit, kersenroomijs, frambozensaus en slagroom … 7,50
 
Ÿ   “Coupe Pêche Melba”, drie bollen boeren-vanilleroomijs met zoete perzik, frambozensaus en amandelen, afgemaakt met een toef slagroom … 7,50
 
Ÿ   Koffie compleet”, geserveerd met twee kleine verrassingen, keuze uit: koffie, thee, espresso, cappuccino of koffie verkeerd … 7,50
 
Ÿ   Drie verschillende soorten Franse kazen bestaande uit: RocheBaron, blauwschimmelkaas (gepasteuriseerde koemelk), Fromage de chèvre (gepasteuriseerde geitenkaas) en Bleu d’Auvergne blauwschimmelkaas (rauwe koemelk) met appelstroop … 9,50

Dessertwijnen 4,25:

Muscat de Samos, Samos-Greece

Muscat de Beaumes de Venise

Port 5,50:

10 year old tawny port

Koffie/thee en koffievariaties:

Koffie/thee…           2,35
Espresso…                2,35
Dubbele espresso..  3,40
Cappuccino…           2,65
Koffie verkeerd..      2,65
Irish Coffee…           6,75
French Coffee…       6,75
Caffè Italiano…       6,75
Cafe Brazil…             6,75
D.O.M. Coffee...        6,75

Witte wijnen € 24,50:                                            
   
Pinot Blanc, Bestheim
Elzas, Frankrijk                        Per glas 5,50      

Chardonnay, Khipu
Central Valley, Chili                  Per glas 5,50    

Sauvignon, Khipu
Central Valley, Chili                  Per glas 5,50    

Chardonnay 234, Enate
Somontano, Spanje                  Per glas 7,50      Per fles  34,50

Rode wijnen € 24,50:

Malbec Reserva Estate, Finca el Origen
Mendoza, Argentina                Per glas 5,50

Shiraz, George Wynham         Per glas  5,50

Merlot, Khipu
Central Valley, Chili                 Per glas  5,50

Reserva, El Meson
Rioja, Spanje                           Per glas 7,50      Per fles  34,50

Witte huiswijn:                                                      
   
Chardonnay, Orquestra
Castilla-La Mancha, Spanje

Glas                € 4,25
Karaf ½ liter € 15,00
Fles                € 19,95
  
Rode huiswijn:

Cabernet Sauvignon, Orquestra
Castilla-La Mancha, Spanje

Glas                € 4,25
Karaf ½ liter € 15,00        
Fles                € 19,95

Bieren:

Brand bier 5% (tap)…………………………………………………..€ 2,75
Affligem Blond 6,8% (tap).....................................................€ 3,95
Affligem Dubbel 6,8% ……....................................................€ 4,25
Affligem Tripel 9%.................................................................€ 4,65
Palm 5,2%……………………………………………………………….€ 3,75
Duvel 8,5%…………………………………………………….............€ 3,75
Brand Weizen 5,1%................................................................€ 3,75
Wieckse Witte 5%………………………………………………..……€ 3,75
Wieckse Rosé 4%………………………………………………………€ 3,75
Leffe Blond 6,6%……………………………………………………….€ 3,75
Westmalle Dubbel 7%……………………………………………..…€ 4,50
Westmalle Tripel 9,5%……..………………………………….........€ 4,95
Kasteelbier Donker 11%........................................................€ 5,25
La Trappe Blond......................................................................€ 4,20
La Trappe Dubbel....................................................................€ 4,50
La Trappe Tripel......................................................................€ 4,90
Belle-Vue Kriek Lambic 5,1 %………………………………..…….€ 3,50
Seizoen Speciaal Bier (Indien voorradig).....................vanaf € 3,75

Alcohol vrij:                                                      

Affligem Blond 0.0.................................................................€ 3,95
Radler (citroen)………………………………………………….……€ 3,65
Amstel Malt…………………………………………….....................€ 3,20
Heineken 0.0.........................................................................€ 3,20

Restaurant De Zoete Kers
Terug naar de inhoud