À la carte kaart juni-juli - http://restaurantdezoetekers.nl/

Restaurant De Zoete Kers
← Vink aan voor menukaart e.a.
Zoete Kers
Ga naar de inhoud

  
À la carte

Menukaart juni-juli 2021
 
Voorgerechten:
 
Ÿ   Huisgemaakte lichtgebonden tomatensoep met een wolkje opgeklopte room (ook vegetarisch mogelijk) … 6,00
 
Ÿ   Romige mosterdsoep met reepjes beenham en een toefje room (ook vegetarisch mogelijk) … 6,50

Ÿ   Salade van dungesneden gerookte maiskipfilet met babymais en een crème van avocado’s … 8,50

Ÿ   Belgische roompaté waarin grandberries, geserveerd met een kleine salade van zoetzure selderij met grandberriescompote … 8,50

Ÿ   Spaanse Serranoham met watermeloen en een gemengde salade met een kruidendressing … 8,50

Ÿ   Bietencarpaccio van biologische rode kroten geserveerd met een kleine salade en een dressing van verschillende kruiden (vegetarisch) … 8,50

Ÿ   Combinatie van visterrine met huisgemarineerde Noorse zalmfilet en een cocktailsaus … 9,50
 
Ÿ   “Vitello tonato”, dungesneden gebraden kalfsfilet met een laagje tonijnmayonaise, krokante spekjes en kappertjes … 9,50
 
Ÿ   Gepelde scampi, in de olijfolie gebakken, geserveerd met een overheerlijke saus van gember en knoflook … 9,50
 
Ÿ   Carpaccio van het Black Angus rund met truffelmayonaise, rucola sla en verse Parmezaanse kaassnippers … 9,50
(Voor de liefhebber hebben we ook de XL-uitvoering … 12,50)

Ÿ   Drieluik van lam, bestaande uit: gerookte lamsbout, warm rolletje van lamsschouder en lamspaté begeleid met een groene mosterdcrème … 12,50

Hoofdgerechten:
 
Ÿ   Gebakken heekfilet (kabeljauwachtige rondvis, zoutwater uit de Atlantisch Oceaan) met een romige saus van gedroogde tomaatjes … 17,50
 
Ÿ   Noorse zalmfilet van de grill (Atlantische duurzame kweekzalm uit het Skjerstad Fjord) met een dillecrème-saus … 17,50
 
Ÿ   Gebakken zeebaarsfilet (rondvis, zoet- en zoutwater uit de Atlantisch Oceaan) met een saus basilicum met crème fraîche … 17,50

Ÿ   Gebakken varkenshaasmedaillons geserveerd met een saus van kastanjechampignons … 17,50
 
Ÿ   Huisgemaakt lamsstoofpotje met kerrie, tijm en spekjes, geserveerd in een pannetje … 17,50
 
Ÿ   Spiesje (2 stuks) met gemarineerde kippendijen, geserveerd met een romige saus van stokzwammen … 17,50
 
Ÿ   Groentequiche uit eigen keuken gegratineerd met gegrilde paprikapuree en geserveerd met een bieslooksaus (vegetarisch) … 17,50
 
Ÿ   Aan één stuk langzaam gegaarde kalfssukade uit eigen keuken, met een room saus en mini uitjes … 18,50
 
Ÿ   Gebakken kalfslever voor de liefhebber met een rode portsaus en verse rode uitjes … 21,50
 
Ÿ   “Tournedos”, gebakken runderhaasbiefstuk van het Black Angus rund met een romige saus van verse groene pepertjes … 22,50
 
Ÿ   Lamsbiefstukjes met een kruidenkorstje, geserveerd met een saus van klaverhoning en tijm … 23,50
 
Ÿ   Gebakken zeetong in de roomboter gebakken van 400 gram, naar wens wordt de zeetong voor u gefileerd geserveerd … 36,50

Nagerechten:
 
Ÿ   Bruine chocolademousse, geserveerd met boeren-vanilleroomijs, slagroom, vanillesaus en chocoladecrispies … 6,50
 
Ÿ   “Coupe Zomerkoninkjes”, verse aardbeien, boeren-vanilleroomijs, afgemaakt met een lekkere toef slagroom … 6,50
 
Ÿ   Onze overheerlijke soesjes gevuld met natuurlijke boeren-vanilleroomijs en overgoten met huisgemaakte karamelsaus met een toef slagroom … 6,50
 
Ÿ   Huisgemaakt kersentaartje met kersenroomijs, gemarineerde kersen met kersensaus en slagroom … 6,50
 
Ÿ   Coupe “De Zoete Kers”, warme kersen met drie bollen boeren-vanilleroomijs, slagroom en chocoladekrullen … 6,50
 
Ÿ   Mango cheesecake met gemarineerde mango, mangoroomijs, frambozensaus en slagroom … 7,50
 
Ÿ   “Coupe Pêche Melba”, drie bollen boeren-vanilleroomijs met zoete perzik, frambozensaus en amandelen, afgemaakt met een toef slagroom … 7,50
 
Ÿ   Koffie compleet”, geserveerd met een mousse en een likeurtje, keuze uit: koffie, thee, espresso, cappuccino of koffie verkeerd … 7,50
 
Ÿ   Drie verschillende soorten Franse kazen bestaande uit: RocheBaron, blauwschimmelkaas (gepasteuriseerde koemelk), Fromage de chèvre (gepasteuriseerde geitenkaas) en Bleu d’Auvergne blauwschimmelkaas (rauwe koemelk) met appelstroop … 9,50

Minimale besteding is een hoofdgerecht.
 
Bij de voorgerechten wordt er brood en twee smeersels geserveerd.
 
Wenst u extra brood, dan rekenen wij daar € 3,50 voor.
Bij het hoofdgerecht wordt er groente, salade, rabarber en verse frites geserveerd.
 
Wenst u extra van één van deze, dan rekenen wij 3,50 per schaaltje extra.
 
Dessertwijnen 4,25:

Muscat de Samos, Samos-Greece

Muscat de Beaumes de Venise

Port 5,50:

10 year old tawny port

Koffie/thee en koffievariaties:

Koffie/thee…           2,35
Espresso…                2,35
Dubbele espresso..  3,40
Cappuccino…           2,65
Koffie verkeerd..      2,65
Irish Coffee…           6,75
French Coffee…       6,75
Caffè Italiano…       6,75
Cafe Brazil…             6,75
D.O.M. Coffee...        6,75

Witte wijnen € 24,50:                                            
   
Pinot Blanc, Bestheim
Elzas, Frankrijk                        Per glas 5,50      

Chardonnay, Khipu
Central Valley, Chili                  Per glas 5,50    

Sauvignon, Khipu
Central Valley, Chili                  Per glas 5,50    

Chardonnay 234, Enate
Somontano, Spanje                  Per glas 7,50      Per fles  34,50

Rode wijnen € 24,50:

Malbec Reserva Estate, Finca el Origen
Mendoza, Argentina                Per glas 5,50

Shiraz, George Wynham         Per glas  5,50

Merlot, Khipu
Central Valley, Chili                 Per glas  5,50

Reserva, El Meson
Rioja, Spanje                           Per glas 7,50      Per fles  34,50

Witte huiswijn:                                                      
   
Chardonnay, Orquestra
Castilla-La Mancha, Spanje

Glas                € 4,25
Karaf ½ liter € 15,00
Fles                € 19,95
  
Rode huiswijn:

Cabernet Sauvignon, Orquestra
Castilla-La Mancha, Spanje

Glas                € 4,25
Karaf ½ liter € 15,00        
Fles                € 19,95

Bieren:

Brand bier 5% (tap)…………………………………………………..€ 2,75
Affligem Blond 6,8% (tap).....................................................€ 3,95
Affligem Dubbel 6,8% ……....................................................€ 4,25
Affligem Tripel 9%.................................................................€ 4,65
Palm 5,2%……………………………………………………………….€ 3,75
Duvel 8,5%…………………………………………………….............€ 3,75
Brand Weizen 5,1%................................................................€ 3,75
Wieckse Witte 5%………………………………………………..……€ 3,75
Wieckse Rosé 4%………………………………………………………€ 3,75
Leffe Blond 6,6%……………………………………………………….€ 3,75
Westmalle Dubbel 7%……………………………………………..…€ 4,50
Westmalle Tripel 9,5%……..………………………………….........€ 4,95
Kasteelbier Donker 11%........................................................€ 5,25
La Trappe Blond......................................................................€ 4,20
La Trappe Dubbel....................................................................€ 4,50
La Trappe Tripel......................................................................€ 4,90
Belle-Vue Kriek Lambic 5,1 %………………………………..…….€ 3,50
Seizoen Speciaal Bier (Indien voorradig).....................vanaf € 3,75

Alcohol vrij:                                                      

Affligem Blond 0.0.................................................................€ 3,95
Radler (citroen)………………………………………………….……€ 3,65
Amstel Malt…………………………………………….....................€ 3,20
Heineken 0.0.........................................................................€ 3,20

Restaurant De Zoete Kers
Terug naar de inhoud